Sākums > Receptes > Zupas

Aukstā zupa sliņķei

2011. gada 16. maijs
Foto: Linda Piliņa
Pagatavošana
25 min
1. Stāstīšu secību, kādā to daru es...
2. Uzliek vārīties olas, pa to laiku uz parastās dārzeņu rīves sarīvē desu un svaigo gurķi. Leju klāt no burcinām auksto zupu vai marinētās bietes ar visu šķidrumu. Pielieku krējumu un biezpienu. Tad kārtīgi visu samaisu. Svarīgi, lai biezpiens tiktu izmaisīts, pretējā gadījumā paliek lieli kunkuļi, kuri nevienam negaršo.
3. Pieleju vispirms ūdeni, vēlreiz pārmaisu, un tad kārta kefīram. Uz šo laiku parasti ir jau gatavas olas, palieku zem auksta ūdens, lai nedaudz atdziest. Ar virtuves šķērēm sagriežu dilles un lociņus, ar olu griežamo sagriežu olas, salieku visu klāt un pēdējo reizi samaisu.
4. Pasniegt var ar veseliem vārītiem kartupeļiem, ja nav slinkums, bet mūsu ģimenē labāk garšo ar saldskābo maizīti. Zupa sanāk gana sātīga, tā ka droši var aizstāt ēdienreizi.
5. Kopējais patērētais laiks (ja neaizmirstu sākt ar olu vārīšanu) apmēram 20-25 minūtes.
6. Ja šķiet, ka zupa par biezu, var pieliet vēl kefīru, bet man patīk vairāk ūdens, bet tad, iespējams, prasīsies vēl karotīte etiķa...
7. Lai labi garšo!
Uz augšu