Rabarberu kūka

2011. gada 13. maijs
Foto: CrazyBaker
Pagatavošana
120 min
1. Uzsilda krāsnī uz 180C un liek vārīties pilnu tējkannu ar ūdeni. Ietauko un ieklāj dziļu, 20 cm kvadrātveida kūkas veidni ar cepamo papīru. Ber bļodā miltus un sajauc kopa ar cepamo pulveru un garšvielām.
2. Sakuļ kopā cukuru un sviestu mikstūra sasniedz gaišu un mīkstu tekstūru, tad lej iekša zelta sīrupu. Izšķīdina dzeramo sodu 200 ml verdoša ūdens un pamazām lej iekšā virtuves kombainā.
3. Ber iekšā miltus, tad olas, mazliet samaisot. Noņem trauku no kombaina un uzmanīgi iejauc rabarberus.
4. Lej kūkas mīklu veidnē un cep uz 50 min-1h, līdz kūkas virsma stingra un mazliet atlec kad mazliet piespiež ar pirkstu.
5. Atdzesē kūkas veidnē 5 min, tad ņem ārā un atdzesē līdz galam. Izrotā ar pūdercukuru, un, ja vēlas, pasniedz ar vaniļas saldējumu.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu