risoto ar šampinjoniem

4 1

Sastāvdaļas

  • Rīsi
  • Šampinjoni
  • Sīpoli
  • Ķiploks
  • Buljons
  • 3 ļļa, sāls, pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Risoto [Risotto] ir tāds jauks itāļu variants rīsu pagatavošanā, pats neesmu liels rīsa cienītājs, bet šādā veidā pagatavotu viņus var ēst gardu muti. Te diezgan smalki der ievērot rīsu un buljona attiecību, tāpēc šoreiz rakstīšu pa gramiem svarīgākās sastāvdaļas. 3 personām jāņem 250 grami rīsu, 400 grami sēņu un ap 600 gramu buljona. Pārējais, kā gribās. Zīmīgi, ka nevajag pirkt speciālos risoto rīsus, der jebkuri neapstrādātie (tvaicēties u.c. lai paliek plauktā). Visupirms rīsus jānoskalo zem tekoša ūdens, lai tiktu vaļā no liekās cietes, bet noteikti nevajag rīsus pirms pagatavošanas mērcēt ūdenī. Un pārējās sastāvdaļas smalki jo smalki sagriezt.
    Risoto [Risotto] ir tāds jauks itāļu variants rīsu pagatavoš...
  2. Uz pannas smuki sākumā apcepam sīpolus un ķiploku, līdz zeltainumam.
    Uz pannas smuki sākumā apcepam sīpolus un ķiploku, līdz zelt...
  3. Tad klāt sēnes kuras arī turpinām cept, līdz krietni sakrīt apjomā.
    Tad klāt sēnes kuras arī turpinām cept, līdz krietni sakrīt...
  4. Tad pa virsu rīsus un censties viņus mazliet apcept.
    Tad pa virsu rīsus un censties viņus mazliet apcept.
  5. Kad rīsi apcepti, tad lejam klāt buljonu pamazām un visu laiku jāturpina maisīt, kā paliek pasauss, tā atkal klāt buljonu līdz tas viss iztērēts un rīsi ir gatavi. Iegūstam mēs rīsa graudus, kas piesūkušies ar buljonu un sēņu garšu. Klāt kāds salāts un aiziet.
    Kad rīsi apcepti, tad lejam klāt buljonu pamazām un visu lai...

Komentāri

Inese 2012. gada 6. janvāris 13:39
Lai varētu uztaisīt īstu risost IR nepieciesami risoto rīsi, ka arī glāze baltvīna.Vīns ir obligats, jo tad veidojas pa visam citāda garsa.Un sākumā sastavdalas ir jaapcepj sviesta.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni