Sākums > Receptes > Pamatēdieni

risoto ar šampinjoniem

2011. gada 9. maijs
Foto: jurka
Pagatavošana
30 min
1. Risoto [Risotto] ir tāds jauks itāļu variants rīsu pagatavošanā, pats neesmu liels rīsa cienītājs, bet šādā veidā pagatavotu viņus var ēst gardu muti. Te diezgan smalki der ievērot rīsu un buljona attiecību, tāpēc šoreiz rakstīšu pa gramiem svarīgākās sastāvdaļas. 3 personām jāņem 250 grami rīsu, 400 grami sēņu un ap 600 gramu buljona. Pārējais, kā gribās. Zīmīgi, ka nevajag pirkt speciālos risoto rīsus, der jebkuri neapstrādātie (tvaicēties u.c. lai paliek plauktā). Visupirms rīsus jānoskalo zem tekoša ūdens, lai tiktu vaļā no liekās cietes, bet noteikti nevajag rīsus pirms pagatavošanas mērcēt ūdenī. Un pārējās sastāvdaļas smalki jo smalki sagriezt.
Foto: jurka
2. Uz pannas smuki sākumā apcepam sīpolus un ķiploku, līdz zeltainumam.
Foto: jurka
3. Tad klāt sēnes kuras arī turpinām cept, līdz krietni sakrīt apjomā.
Foto: jurka
4. Tad pa virsu rīsus un censties viņus mazliet apcept.
Foto: jurka
5. Kad rīsi apcepti, tad lejam klāt buljonu pamazām un visu laiku jāturpina maisīt, kā paliek pasauss, tā atkal klāt buljonu līdz tas viss iztērēts un rīsi ir gatavi. Iegūstam mēs rīsa graudus, kas piesūkušies ar buljonu un sēņu garšu. Klāt kāds salāts un aiziet.
Foto: jurka
Uz augšu