Vestfālenes ābolu pīrāgs1

4 1

Sastāvdaļas

  • 75 g mīksta sviesta
  • 50 g cukura
  • 2 olas i
  • 2 ēdamkarotes piena
  • 100 gr miltu
  • 2.5 g cepamā pulvera
  • Citrona miziņa pēc garšas
  • Vaniļas ekstrakts garšu
  • 1 ābols (piemēram, Jonagold)
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • Pūdercukurs apkaisīšamai
  • Cepamforma 24cm diametrā. ( aptuveni)

Pagatavošana

60 min.
  1. Sakuliet mīkstu sviestu ar mikseri viendabīgā masā.
  2. Pievieno cukuru un citrona miziņu un kārtīgi samaisa.
  3. Iejauciet olas vienu pēc otras.
  4. Pievieno pienu.
  5. Iebērt miltus un cepamo pulveri un iemaisiet mīklā.
  6. Nomizo ābolu un sagriež 6 vienādās daļās
  7. Izmantojiet asu nazi, iegrižam vertikāli ābolu gabaliņos (sk. foto)
  8. Izkārto mīklu formā.
  9. Ar karoti maliņas noapaļot uz augšu, Izkārtot aplī ābolus.
  10. Cep aptuveni 30 minūtes krāsnī 210 ° C grādos.
  11. Pēc cepšanas, ar sērkociņu pārbaudīt, vai mīkla labi izcepusies. Ja mīkla nelīp pie sērkociņa, kūka ir gatava.
  12. Izņemam no krāsns un apsmērējam ar kausētu sviestu un apkaisam ar pūdercukuru.
  13. Vēlreiz pāriet pāri tikai āboliem ar kausēto sviestu, lai izskatās skumāks.
  14. ļaujam atdzesēties vai ēdam siltu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti