Maizes pudiņš

2011. gada 8. maijs
Foto: karina
Pagatavošana
60 min
1. Klasisks Beļģu desrts, lēti un garšīgi. Vienmēr noderēs tiem, kam mājās mēdz sakrāties pakaltusi maizīte un žēl mest projām.
2. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem
3. Sagriezt / sadrupināt maizi mazos gabaliņos,
4. Uzvāra pienu ar cukuru un pārlej pāri maizei, sajauc un visu kopā liek atpakaļ vārīties uz vidējas uguns 8 minūtes. Ik pa laikam apmaisot.
5. Sajauc saldo krējumu un olu dzeltenumiem, pievieno piena masai un labi samaisa
6. Noņem katliņu no plīts un pievieno rozīnes un kanēli.
7. Labākai garšai un aromātam var pievienot nedaudz ruma.
8. Pievienot domuzīme ruma jebkurā
9. Ieliekam visu cepjamformā, lieciet krāsnī uz 45 min pie 180 grādiem.
10. Padomi, lai labāk izdotos:
11. Izmantojiet garoziņas
12. Izmantojiet balto, smalko cukuru, nevis brūno cukuru.
13. Izmantojiet tikai olu dzeltenumu.
14. Visam ir labi jāizcepjās, ja vajag, var nedaudz ilgāk pacept.
15. Labi garšo ar pienu.
16. Saldummīļiem- gatavo desertu var p;arliet ar izkausētu školādi un ievietot ledusskapī uz pāris stundām
Uz augšu