Sākums > Receptes > Uzkodas

Marinēta uzkoda kāpostu lapās

2011. gada 3. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošanas laiks norādīts bez paša marinēšanas laika, kas ir vesela diennakts.
Pagatavošana
40 min
1. Vispirms nepieciešams atdalīt kāposta lapas.
Foto: Receptes.lv
2. Vārītā ūdenī ieliek kāpostu lapas, lai tās paliek mīkstākas.
Foto: Receptes.lv
3. Nomazgā/notīra burkānus, ķiplokus, dilles un pētersīļus.
Foto: Receptes.lv
4. Visu sagriež (saspiež ķiplokus), pievieno garšvielas un labi samaisa.
Foto: Receptes.lv
5. Pēc tam sasmalcinātās sastāvdaļas pilda kāpostu lapā un aizloka ciet.
Foto: Receptes.lv
6. Liek katliņā cieši visus gabaliņus blakus.
7. Taisa marinādi: uz litra verdoša ūdens 2 ēd. k. sāls, 1,5 glāze cukura, 0,5 glāze ētiķa (9%), un 0,5 glāze augu eļlu. To visu ielej ūdenī un vara 2 min.
8. Ielej marinādi katlā pie satītajiem kāpostiem.
9. Uzliek kāpostiņiem virsū bļodu un novieto virsū slogu. Neliek ledusskapi. Lai stav istabā 24h.
Foto: Receptes.lv
10. Ļoti laba uzkoda :) Asa, kraukšķīga, ļoti garšīga un ļoti ātri apedāma :D
11. Labu apetīti!
Uz augšu