Marinēta uzkoda kāpostu lapās

5 1
Pagatavošanas laiks norādīts bez paša marinēšanas laika, kas ir vesela diennakts.

Sastāvdaļas

  • 1 kāposts
  • 4 -5 burkani
  • Dilles
  • Pētersīļi
  • Ķiploki
  • Marinādei:
  • Etiķis (9%)
  • Sāls
  • Cukurs
  • Augu eļļa

Pagatavošana

40 min.
  1. Vispirms nepieciešams atdalīt kāposta lapas.
    Vispirms nepieciešams atdalīt kāposta lapas.
  2. Vārītā ūdenī ieliek kāpostu lapas, lai tās paliek mīkstākas.
    Vārītā ūdenī ieliek kāpostu lapas, lai tās paliek mīkstākas.
  3. Nomazgā/notīra burkānus, ķiplokus, dilles un pētersīļus.
    Nomazgā/notīra  burkānus, ķiplokus, dilles un pētersīļus.
  4. Visu sagriež (saspiež ķiplokus), pievieno garšvielas un labi samaisa.
    Visu sagriež (saspiež ķiplokus), pievieno garšvielas un labi...
  5. Pēc tam sasmalcinātās sastāvdaļas pilda kāpostu lapā un aizloka ciet.
    Pēc tam sasmalcinātās sastāvdaļas pilda kāpostu lapā un aizl...
  6. Liek katliņā cieši visus gabaliņus blakus.
  7. Taisa marinādi: uz litra verdoša ūdens 2 ēd. k. sāls, 1,5 glāze cukura, 0,5 glāze ētiķa (9%), un 0,5 glāze augu eļlu. To visu ielej ūdenī un vara 2 min.
  8. Ielej marinādi katlā pie satītajiem kāpostiem.
  9. Uzliek kāpostiņiem virsū bļodu un novieto virsū slogu. Neliek ledusskapi. Lai stav istabā 24h.
    Uzliek kāpostiņiem virsū bļodu un novieto virsū slogu. Nelie...
  10. Ļoti laba uzkoda :) Asa, kraukšķīga, ļoti garšīga un ļoti ātri apedāma :D
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ieva 2015. gada 16. janvāris 17:52
Patiešām laba ideja un laba pārsteiguma uzskoda! Paldies!! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas