Sākums > Receptes > Zupas

Sātīgā pupiņzupa

2011. gada 2. maijs
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
90 min
1. Pupiņas vismaz 6-8 h mērcē ūdenī.
2. No gaļas augšās nogriež ribiņas, pārējo gaļu sagriež kubiciņos un vēlāk apcep.
Foto: TeddyWife
3. Katlā lej ūdeni (tā nedaudz vairāk kā puskatlu), ber iekšā pupiņas un ribiņas. Vāra vismaz 20 min., vai arī tik ilgi, kamēr pupiņas ir pusmīkstas.
Foto: TeddyWife
4. Pa to laiku nomizo un sagriež kartupeļus un burkānu.
Foto: TeddyWife
5. Pēc 20 min. pievieno kartupeļus un burkānus katlā.
Foto: TeddyWife
6. Liek apcepties sīpolus (nelej daudz eļlas, citādi būs dikti taukaini), un klāt pieber arī iepriekš sagriezto gaļu, arī lai nedaudz apbrūninās, bet pavisam nedaudz.
Foto: TeddyWife
7. Pievieno uzreiz to visu zupai un vāra 15 min.,neaizmirst zupu tagad pasālīt, ja nepieciešams, var pieliet nedaudz vāroša ūdens (ja zupa palikusi pārāk bieza).
8. Pašās beigās, kad viss gatavs, pievieno ēdamkaroti kausēta siera, vēl papildus sāli, pakaisa ar pētersīļiem un citām garšvielām pēc izvēles.
Foto: TeddyWife
9. Dekorē ar zaļumiem (dillēm, sīpollociņiem). Zupai nav nepieciešams skābais krējums, jo kausētais siers lielisko to aizvieto.
10. Labu apetīti!
Uz augšu