Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kraukšķīgais medus cālis

2011. gada 27. aprīlis
Foto: Asherz
Pagatavošana
25 min
1. Vispirms vistas fileju jāsagriež garenos gabaliņos.
2. Gabaliņus ieliek bļodā vai šķīvī, uzlej nedaudz sojas mērces, apmaisa. Tad pieliek cieti un aī apmaisa. Noliek ievilkties.
3. Nomizo sīpolu, sagriež palielos gabalos. Var atstāt uz griežamā dēļa līdz tie būs nepieciešami.
4. Pannā pielej eļļu rēķinoties ar to, ka gaļa tiks vārīta eļļā nevis cepta. Ar 2-3 cm pietiks. Izmantojot vok pannu tiks patērēts mazāk eļļas nekā parasto. Pagaida kamēr uzkarst.
5. Kad panna uzkarsusi tajā liek vistas gabaliņus. Ja eļļa ir pietiekami karsta gabaliņiem ir jāčurkst. Jārēķinās, ka vēlams pannā neievietot visus gabalus uzreiz, jo tādā gadījumā tie salips. Vārīšanās sākumā nepieciešams tos atdalīt no pannas un vienu no otra.
6. Vāra kamēr vista kļūst brūna. 1-2 min
7. Tad tos var ņemt ārā un likt uz virtuves dvieļiem ar mērķi notecināt eļļu.
8. Soli atkārto kamēr visi gabaliņi ir savārīti. Gabaliņus var atstāt uz dvieļiem vai arī iebērt traukā
9. Nolej lielāko daļu eļļas. Pannā atstāj 1 ēdamkaroti. Pannā ieber sīpolus un aptuveni 1 minūti apcepina – pavisam nedaudz. 0.5 – 1 min
10. Uzreiz pievieno 1 ēdamkaroti medus
11. Maisa kamēr medus izkūst
12. Kad medus ir izkusis pieber iepriekš apcepto vistu un sajauc ar mērci
13. Pieber sezamu un izslēdz uguni vai noņem pannu no uguns
Uz augšu