Kraukšķīgais medus cālis

5 1

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja bez ādas 1 gabals
  • Sojas mērce 2 ēdamkarotes
  • Kartupeļu ciete 2 ēdamkarotes
  • Sīpols 1 vai 1/2 atkarībā no tā lieluma
  • Kukurūzas eļļa vairākas ēdamkarotes
  • Spilvas saldā tomātu mērce (var izmantot arī parasto) vairākas ēdamkarotes
  • Medus 1 ēdamkarote
  • Sezama sēklas 1 ēdamkarote

Pagatavošana

25 min.
  1. Vispirms vistas fileju jāsagriež garenos gabaliņos.
  2. Gabaliņus ieliek bļodā vai šķīvī, uzlej nedaudz sojas mērces, apmaisa. Tad pieliek cieti un aī apmaisa. Noliek ievilkties.
  3. Nomizo sīpolu, sagriež palielos gabalos. Var atstāt uz griežamā dēļa līdz tie būs nepieciešami.
  4. Pannā pielej eļļu rēķinoties ar to, ka gaļa tiks vārīta eļļā nevis cepta. Ar 2-3 cm pietiks. Izmantojot vok pannu tiks patērēts mazāk eļļas nekā parasto. Pagaida kamēr uzkarst.
  5. Kad panna uzkarsusi tajā liek vistas gabaliņus. Ja eļļa ir pietiekami karsta gabaliņiem ir jāčurkst. Jārēķinās, ka vēlams pannā neievietot visus gabalus uzreiz, jo tādā gadījumā tie salips. Vārīšanās sākumā nepieciešams tos atdalīt no pannas un vienu no otra.
  6. Vāra kamēr vista kļūst brūna. 1-2 min
  7. Tad tos var ņemt ārā un likt uz virtuves dvieļiem ar mērķi notecināt eļļu.
  8. Soli atkārto kamēr visi gabaliņi ir savārīti. Gabaliņus var atstāt uz dvieļiem vai arī iebērt traukā
  9. Nolej lielāko daļu eļļas. Pannā atstāj 1 ēdamkaroti. Pannā ieber sīpolus un aptuveni 1 minūti apcepina – pavisam nedaudz. 0.5 – 1 min
  10. Uzreiz pievieno 1 ēdamkaroti medus
  11. Maisa kamēr medus izkūst
  12. Kad medus ir izkusis pieber iepriekš apcepto vistu un sajauc ar mērci
  13. Pieber sezamu un izslēdz uguni vai noņem pannu no uguns

Komentāri

Didzis 2011. gada 16. maijs 21:46
Skaidrs, paldies!
Didzis 2011. gada 8. maijs 08:56
Tā arī nesapratu kur paliek tā saldā tomātu mērce
Guna 2011. gada 4. maijs 13:38
un kur tad likt cieti

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni