Bekonā cepts brī siers ar rozmarīnu

4 1

Sastāvdaļas

  • Brī siers – 1 ritulis
  • Auksti kūpināts bekons – 50 g (6 šķēles)
  • Ķiploks – 3 daiviņas
  • Rozmarīns – 2 stiebriņi
  • Kaperi (mazie) – 1 ēdamkarote
  • Olīveļļa – 3 ēdamkarotes
  • Cepampapīrs – 1 loksne
  • Sāls – 3 šķipsnas
  • Melnie pipari – 3 šķipsnas

Pagatavošana

30 min.
  1. Fantastiska siltā uzkoda.
  2. Vispirms sagatavo aromātisko eļļu siera cepšanai:
  3. Piestā saberž sāli un melnos piparus – tos šoreiz ņem mazliet vairāk, jo tie dos aromātu. Sasmalcinātajām garšvielām pievieno arī 3 ķiploka daiviņas un saberž kopā ar sāli. Pievieno 3 ēdamkarotes olīveļļas, vēlreiz visu saberž, līdz izveidojas tāda kā putriņa. Visbeidzot pievieno rozmarīna lapiņas un mazliet paberž tās piestā, lai rozmarīna aromāti „atmostas”, – cepamzoste gatava.
  4. Pusi gatavās garšvielu masas klāj uz cepampapīra – tādā diametrā, cik plats siers, ko ceps. Garšaugu masai pa virsu klāj 3 šķēles bekona, virsū uzliek brī siera rituli, kam pāri klāj atlikušo garšaugu masu un kārto 3 bekona šķēles. Starp bekona šķēlēm iestiprina veselu svaigu rozmarīna zariņu. Lai uzkodai dotu arī nedaudz skābenās garšas, visam virsū uzber dažus kaperus.
  5. Bekons kļūs kraukšķīgs, tajā iesūksies garšaugu maisījuma aromāts no apakšas, savukārt sierā rozmarīna aromāts iekļūs no augšpuses.
  6. Sieru cep 180 0C temperatūrā apmēram 10 – 15 minūtes. Uzkoda ir gatava, kad no bekona patecējuši ārā tauki un siers sāk mazliet kust.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas