Sākums > Receptes > Uzkodas

Bekonā cepts brī siers ar rozmarīnu

2011. gada 16. aprīlis
Foto: Eva Tīfentāle
Pagatavošana
30 min
1. Fantastiska siltā uzkoda.
2. Vispirms sagatavo aromātisko eļļu siera cepšanai:
3. Piestā saberž sāli un melnos piparus – tos šoreiz ņem mazliet vairāk, jo tie dos aromātu. Sasmalcinātajām garšvielām pievieno arī 3 ķiploka daiviņas un saberž kopā ar sāli. Pievieno 3 ēdamkarotes olīveļļas, vēlreiz visu saberž, līdz izveidojas tāda kā putriņa. Visbeidzot pievieno rozmarīna lapiņas un mazliet paberž tās piestā, lai rozmarīna aromāti „atmostas”, – cepamzoste gatava.
4. Pusi gatavās garšvielu masas klāj uz cepampapīra – tādā diametrā, cik plats siers, ko ceps. Garšaugu masai pa virsu klāj 3 šķēles bekona, virsū uzliek brī siera rituli, kam pāri klāj atlikušo garšaugu masu un kārto 3 bekona šķēles. Starp bekona šķēlēm iestiprina veselu svaigu rozmarīna zariņu. Lai uzkodai dotu arī nedaudz skābenās garšas, visam virsū uzber dažus kaperus.
5. Bekons kļūs kraukšķīgs, tajā iesūksies garšaugu maisījuma aromāts no apakšas, savukārt sierā rozmarīna aromāts iekļūs no augšpuses.
6. Sieru cep 180 0C temperatūrā apmēram 10 – 15 minūtes. Uzkoda ir gatava, kad no bekona patecējuši ārā tauki un siers sāk mazliet kust.
Uz augšu