Šokolādes, čili un apelsīnu kūka

5 1

Sastāvdaļas

  • Šokolādes mērcītei:
  • 200 ml ūdens
  • 125 g sviesta
  • 50 g medus
  • 500 g melnās šokolādes, ar vismaz 70% kakao sastāvā (izmantoju Laimas šokolādi)
  • Biskvītam:
  • 250 g sviesta
  • 250 g cukura
  • 400 g miltu
  • 5 olas
  • Mazliet vaniļas cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 lielāks vai 3 mazāki čili pipari (kaltēti un smalki saberzti)
  • 1 apelsīns
  • Glazūrai:
  • 1 apelsīns
  • 125 g cukura
  • 1 tējk. apelsīna liķiera (Cointreau vai kāds cits)

Pagatavošana

80 min.
  1. Daļa no nepieciešamā.
    Daļa no nepieciešamā.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C, sagatavo kūkas formu (apmēram 25cm diametrā). Šokolādes mērcītei regulāri maisot, uzkarsē katliņā ūdeni, sviestu, medu un šokolādi līdz masa ir viendabīga.
    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C, sagatavo kūkas formu (apmēram...
  3. Biskvītam saputo sviestu ar cukuru, pievieno olas un vaniļas cukuru. Pievieno miltus un cepamo pulveri.
    Pusi no biskvīta masas ieliek citā traukā.
  4. Pusi no šokolādes mērcītes un visu čili pievieno pusei biskvīta masas. Otrai puses biskvīta masas pievieno apelsīna miziņu un sulu.
  5. Kūkas formā ieklāj šokolādes biskvīta masu un pa virsu klāj apelsīnu biskvīta masu. Var arī otrādi.
  6. Cep 40-50 minūtes. Tad ņem ārā un atdzesē.
  7. Glazūrai sajauc apelsīna sulu, cukuru un apelsīnu liķieri.
    Glazūrai sajauc apelsīna sulu, cukuru un apelsīnu liķieri.
  8. Uzmanīgi izņem kūku no formas un pārklāj ar glazūru. Virs tās klāj šokolādes mērcīti.

    Labu apetīti!
    Uzmanīgi izņem kūku no formas un pārklāj ar glazūru. Virs tā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize