Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopa gaļas strogonovs ar šampinjoniem

2011. gada 12. aprīlis
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
75 min
1. Gaļu nomazgā, sagriež fileju šķēlēs, izklapē to. Pēc tam izklapētās šķēlītes sagriež salmiņos. Liek atsevišķā traukā.
Foto: TeddyWife
2. Nomizo un sagriež divus sīpolus (ripiņās vai pusripiņās). Apcep sīpolus sviestā, līdz tie ir zeltaini.
Foto: TeddyWife
3. Pa to laiku noskalo un sagriež ripiņās šampinjonus.
Foto: TeddyWife
4. Apceptos sīpolus ber katliņā. Tajā pašā pannā apcep sviestā arī šampinjonus, tā lai tie iegūst zeltainu krāsu un pēc tam tos arī ieber katliņā.
5. Tad jāapcep liellopa filejas gabaliņi, līdz sula ir iztvaicējušies un tie nedaudz ir apbrūninājušies, pēc tam arī gaļu liek katliņā. Nedaudz arī pasāla un papiparo gaļu, kamēr tā apcepas.
Foto: TeddyWife
6. Protams, secība, kādā apcep sīpolus, šampinjonus un gaļu var būt cita. Turklāt var neizmantot katliņu, bet gatavot visu pannā.. Jūsu brīva izvēle, man vieglāk visu taisīt katliņa :)
7. Tā tad, kad viss ir apcepts, un salikts katliņā, pievieno buljonu vai ūdeni (pievienojot buljonu kubiciņu) tā, lai tas būtu kaut kur pa vidiņam tiem produktiem, kas ir katlā. Varētu būt kāda krūze, puskrūze.. un pasautē to visu 5 - 8min.
8. Tad pievieno 2 ēd. k. tomātu pastas un 1 ēd. k.i tomātu mērces, visu samaisa, pasautē 5 minūtes.
Foto: TeddyWife
9. Pēc tam pievieno apmēram 350 g skābā krējuma, visu samaisa, un sautē uz vidējas temperatūras 15-20 minūtes (pa to laiku var vārīt kartupeļus vai ko citu klāt). Neaizmirst ik pa laikam pamaisīt, lai nepierauj pie katla..
Foto: TeddyWife
10. Beigās pievieno papildus sāli, ja nepieciešams, piparus, kā arī iespiež klāt sulu no citrona. pasautē 3 - 5 min, un gatavs.
Foto: TeddyWife
11. Labu apetīti!
Uz augšu