Liellopa gaļas strogonovs ar šampinjoniem

4 1

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 500 g liellopu filejas
  • 2 sīpoli
  • 125 g šampinjonu (puspaciņa)
  • 350 g skābā krējuma
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • 1 ē.d k. tomātu mērces
  • Sviests
  • Garšvielas (sāls, pipari)
  • Buljons vai ūdens
  • 1 /2 citrons
  • Zaļumi (dilles, lociņi)

Pagatavošana

75 min.
  1. Gaļu nomazgā, sagriež fileju šķēlēs, izklapē to. Pēc tam izklapētās šķēlītes sagriež salmiņos. Liek atsevišķā traukā.
    Gaļu nomazgā, sagriež fileju šķēlēs, izklapē to. Pēc tam izk...
  2. Nomizo un sagriež divus sīpolus (ripiņās vai pusripiņās). Apcep sīpolus sviestā, līdz tie ir zeltaini.
    Nomizo un sagriež divus sīpolus (ripiņās vai pusripiņās). Ap...
  3. Pa to laiku noskalo un sagriež ripiņās šampinjonus.
    Pa to laiku noskalo un sagriež ripiņās šampinjonus.
  4. Apceptos sīpolus ber katliņā. Tajā pašā pannā apcep sviestā arī šampinjonus, tā lai tie iegūst zeltainu krāsu un pēc tam tos arī ieber katliņā.
  5. Tad jāapcep liellopa filejas gabaliņi, līdz sula ir iztvaicējušies un tie nedaudz ir apbrūninājušies, pēc tam arī gaļu liek katliņā. Nedaudz arī pasāla un papiparo gaļu, kamēr tā apcepas.
    Tad jāapcep liellopa filejas gabaliņi, līdz sula ir iztvaicē...
  6. Protams, secība, kādā apcep sīpolus, šampinjonus un gaļu var būt cita. Turklāt var neizmantot katliņu, bet gatavot visu pannā.. Jūsu brīva izvēle, man vieglāk visu taisīt katliņa :)
  7. Tā tad, kad viss ir apcepts, un salikts katliņā, pievieno buljonu vai ūdeni (pievienojot buljonu kubiciņu) tā, lai tas būtu kaut kur pa vidiņam tiem produktiem, kas ir katlā. Varētu būt kāda krūze, puskrūze.. un pasautē to visu 5 - 8min.
  8. Tad pievieno 2 ēd. k. tomātu pastas un 1 ēd. k.i tomātu mērces, visu samaisa, pasautē 5 minūtes.
    Tad pievieno 2 ēd. k. tomātu pastas un 1 ēd. k.i tomātu mērc...
  9. Pēc tam pievieno apmēram 350 g skābā krējuma, visu samaisa, un sautē uz vidējas temperatūras 15-20 minūtes (pa to laiku var vārīt kartupeļus vai ko citu klāt). Neaizmirst ik pa laikam pamaisīt, lai nepierauj pie katla..
    Pēc tam pievieno apmēram 350 g skābā krējuma, visu samaisa,...
  10. Beigās pievieno papildus sāli, ja nepieciešams, piparus, kā arī iespiež klāt sulu no citrona. pasautē 3 - 5 min, un gatavs.
    Beigās pievieno papildus sāli, ja nepieciešams, piparus, kā...
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Jānis 2016. gada 21. marts 21:52
Bija garšīgi,paldies!
Inese 2015. gada 8. decembris 12:56
Apcepjam?
Pareizi ir apcepam.
Agrita Bessere 2015. gada 24. februāris 18:03
Ļoti laba recepte. Liellopa gaļas vietā - izmantoju cūkgaļu, buljona vietā - 1 tējas karoti Vegeta, tomātu mērces un pastas vietā -1 bundžiņu smalcinatus tomātus.
Sanāca ļoti garšīgi. Mmmmmm.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni