Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Siera un šķiņķa rauši

2011. gada 11. aprīlis
Foto: TeddyWife
No šīs mīklas, man sanāca apmēram 30 rauši, bet ja tos taisa mazākus, sanāks uz pusi vairāk, hihi :)
Pagatavošana
80 min
1. Gatavo mīklu:
2. Izkausē sviesta paciņu (ūdens peldē vai kādā citādā veidā).
3. Pa to laiku ieber bļodā miltu, cukuru, cepamo pulveri, pievieno olas dzeltenumu, skābo krējumu, nedaudz sāli.
Foto: TeddyWife
4. Sviestam pa šo laiku vajadzētu būt jau izkusušam, tādēļ pievieno to klāt miltiem.
Foto: TeddyWife
5. Visu kārtīgi samaisa ar roku, sajauc visas sastāvdaļas, līdz veidojas bieza, vienveidīga mīkla. Veido lielu bumbu un liek ledusskapī uz 30-45 minūtēm.
Foto: TeddyWife
6. Sagatavo pildijumus:
7. A - sieru sarīvē skaidiņās, pievieno vienu olu un ēdamkaroti filadelfijas siera, kā arī nedaudz sāli. Samaisam visu. Viens no pildījumiem gatavs!
Foto: TeddyWife
8. B - sagriež šķēlītēs sieru, kūpinātu šķiņķi, kā arī izvelk no burciņas kaltētos tomātus (var likt, var nelikt). Otrs pildījums gatavs!
Foto: TeddyWife
9. Sāk gatavot raušus!
10. Apmēram pusi no mīklas sagriež nelielās piciņās un veido aplīšus. Var izmanto mīklas rulli, bet man vienkāršāk liekas to darīt ar rokām, jo šī mīkla ir diez gan paklausīga.
Foto: TeddyWife
11. Aplīšus pilda ar vienu, pusotru tējkaroti iepriekš sagatavotā siera pildijuma un aizloka ciet, kā pīrādziņus. Tā izdara ar visu atlikušo mīklas daļu.
12. Tad taisa raušus ar šķiņķi un sieru. Atkal sagriež mīklu mazās piciņās, bet šoreiz veido ovālas formas aplīšus. To viegli izdarīt, izmantojot delnu.. Pēc tam liek mīklai virsū šķiņķi, sieru un var pievieno kaltētu tomātu. Ja gar malām mīklas ir pārāk daudz, to var nogriezt ar nazi, un izmantot taisot nākamos aplīšus.
Foto: TeddyWife
13. Vienkārši aizrullē mīklu ar pildījumu un liek pannā.
Foto: TeddyWife
14. Raušus cep 200C 15 - 20 minūtes. Pirms liek cepeškrāsnī, raušus pārziež ar sakultu olu.
15. Lai labi garšo!
Uz augšu