Siera un šķiņķa rauši

3 1
No šīs mīklas, man sanāca apmēram 30 rauši, bet ja tos taisa mazākus, sanāks uz pusi vairāk, hihi :)

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 350 g miltu
  • 180 g sviesta (1 paciņa)
  • 1 tējk. cukura (bez kaudzes)
  • 1 tējk.cepamā pulvera
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ēd. k. skābā krējuma
  • 1 ķipsniņa sāls
  • Pildījumiem:
  • A - 100 g siera
  • 1 ēd. k. filadelfijas siera
  • 1 ola
  • Sāls
  • B - 100 g šķēlītēs sagriezta kūpināta šķiņķa
  • 100 g šķēlītēs sagriezta siera
  • + 1 ola raušu pārziešanai

Pagatavošana

80 min.
  1. Gatavo mīklu:
  2. Izkausē sviesta paciņu (ūdens peldē vai kādā citādā veidā).
  3. Pa to laiku ieber bļodā miltu, cukuru, cepamo pulveri, pievieno olas dzeltenumu, skābo krējumu, nedaudz sāli.
    Pa to laiku ieber bļodā miltu, cukuru, cepamo pulveri, pievi...
  4. Sviestam pa šo laiku vajadzētu būt jau izkusušam, tādēļ pievieno to klāt miltiem.
    Sviestam pa šo laiku vajadzētu būt jau izkusušam, tādēļ piev...
  5. Visu kārtīgi samaisa ar roku, sajauc visas sastāvdaļas, līdz veidojas bieza, vienveidīga mīkla. Veido lielu bumbu un liek ledusskapī uz 30-45 minūtēm.
    Visu kārtīgi samaisa ar roku, sajauc visas sastāvdaļas, līdz...
  6. Sagatavo pildijumus:
  7. A - sieru sarīvē skaidiņās, pievieno vienu olu un ēdamkaroti filadelfijas siera, kā arī nedaudz sāli. Samaisam visu. Viens no pildījumiem gatavs!
    A - sieru sarīvē skaidiņās, pievieno vienu olu un ēdamkaroti...
  8. B - sagriež šķēlītēs sieru, kūpinātu šķiņķi, kā arī izvelk no burciņas kaltētos tomātus (var likt, var nelikt). Otrs pildījums gatavs!
    B - sagriež šķēlītēs sieru, kūpinātu šķiņķi, kā arī izvelk n...
  9. Sāk gatavot raušus!
  10. Apmēram pusi no mīklas sagriež nelielās piciņās un veido aplīšus. Var izmanto mīklas rulli, bet man vienkāršāk liekas to darīt ar rokām, jo šī mīkla ir diez gan paklausīga.
    Apmēram pusi no mīklas sagriež nelielās piciņās un veido apl...
  11. Aplīšus pilda ar vienu, pusotru tējkaroti iepriekš sagatavotā siera pildijuma un aizloka ciet, kā pīrādziņus. Tā izdara ar visu atlikušo mīklas daļu.
  12. Tad taisa raušus ar šķiņķi un sieru. Atkal sagriež mīklu mazās piciņās, bet šoreiz veido ovālas formas aplīšus. To viegli izdarīt, izmantojot delnu.. Pēc tam liek mīklai virsū šķiņķi, sieru un var pievieno kaltētu tomātu. Ja gar malām mīklas ir pārāk daudz, to var nogriezt ar nazi, un izmantot taisot nākamos aplīšus.
    Tad taisa raušus ar šķiņķi un sieru. Atkal sagriež mīklu maz...
  13. Vienkārši aizrullē mīklu ar pildījumu un liek pannā.
    Vienkārši aizrullē mīklu ar pildījumu un liek pannā.
  14. Raušus cep 200C 15 - 20 minūtes. Pirms liek cepeškrāsnī, raušus pārziež ar sakultu olu.
  15. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Kakis 2011. gada 13. aprīlis 16:44
Kādā cepeškrāsns režīmā jācep? (ar vai bez konvektora)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize