Čahohbili

4 1
Gruzīnu nacionālais ēdiens

Sastāvdaļas

  • Vistas šķiņķīši
  • Tomāti savā sulā (mizoti)
  • Sīpoli
  • Pāris ķiploka daivas
  • Karijs
  • Koriandrs
  • Sāls
  • Pipars
  • Eļļa

Pagatavošana

50 min.
  1. Visupirms jāķeras pie vistas. Šķiņķīšus sadala uz pusi, lai nav pārāk lieli gabali. Gabaliņus liek kādā traukā un pa virsu kaisa sāli un piparus, mazliet karija.
    Visupirms jāķeras pie vistas. Šķiņķīšus  sadala uz pusi, lai...
  2. Visu apmaisa.
    Visu apmaisa.
  3. Ļauj, lai gaļa mazliet atpūšas. Pa to laiku sagriež sīpolus, ķiplokus un sablenderē tomātus. Tomātus vajadzētu tikpat cik ir vista, bet sīpolus pusi no tomātu vai vistas daudzumu. Vasarā (tad, kad tomāti garšo pēc tomātiem) var izmantot arī zaļus, applaucētu ar noņemt mizu, bet arī sablenderētus.
    Ļauj, lai gaļa mazliet atpūšas. Pa to laiku  sagriež sīpolus...
  4. Kad viss sagatavots, tad liek cepties vistu, novieto to ar ādiņu uz leju un liek aukstā vai remdenā pannā nevis sakarsētā. Panna vajadzīga padziļa vai arī izmanto seklu katliņu. Eļļu praktiski nevajag, jo vista sāks suloties.
    Kad viss sagatavots, tad liek cepties vistu, novieto to ar ā...
  5. Vistu apbrūnina.
    Vistu apbrūnina.
  6. Kad abas puses apceptas, tad pievieno klāt sīpolus.
    Kad abas puses apceptas, tad pievieno klāt sīpolus.
  7. Cep līdz sīpoli caurspīdīgi.
    Cep līdz sīpoli caurspīdīgi.
  8. Tad vistu un sīpolus aplej ar samaltajiem tomātiem, klāt pievieno ķiploku un koriandru, mazliet citrona sulas un ļauj, lai viss uz nelielas uguns sautējas 40 minūtes.
  9. Pasniedz kopā ar kartupeļiem vai rīsiem, der klāt arī kādi zaļumi, pētersīlis vai kinza.
    Pasniedz kopā ar kartupeļiem vai rīsiem, der klāt arī kādi z...
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ēriks 2011. gada 24. aprīlis 23:07
Kamdēļ likt aukstā panna?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni