Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Banānu un kokosriekstu kūka

2011. gada 9. aprīlis
Foto: Katrīna
Šī kūka ir no ideāla salikuma - banāniem un šokolādes!:)
Pagatavošana
45 min
1. Sakarsē cepeškrāsni. Mīklai paredzēto sviestu sakuļ ar blenderi vijīgu. Pakāpeniski pievieno cukuru, olas (citu pēc citas) un saputo. Iemaisa izkausēto šokolādi, banānu gabaliņus, kokosriekstu skaidiņas, citrona sulu, rumu un kanēli. Miltus samaisa ar cepampulveri, uzsijā virsū un iejauc mīklā.
Foto: Katrīna
2. Pilda masu veidnē un cep 170 C temperatūrā.
Foto: Katrīna
3. Taisa vārīto krēmu. Iesit olas, cukuru un tās kārtīgi saputo. Tad liek uz plīts katliņā un karsējot maisa, lej klāt pienu un pieber vaniļu un karsē. Nepārtraukti maisa, līdz krēms paliek biezs. Nedaudz krēmu atdzesē un ieputo mīkstu sviestu. Pieliek citrona miziņu.
4. Kūku uz īsu brīdi atstāj veidnē, tad izgāž uz restītēm un atdzesē.
5. Pēc tam uzliek uz tortes paliktņa, pārgriež horizontāli uz pusēm, pamatni apziež ar aveņu ievārījumu un vārīto krēmu, un abas puses saliek kopā. Kūkas virsu un malas apziež ar atlikušo vārīto krēmu, pārkaisa ar grauzdētām mandeļu skaidiņām.

Lai labi garšo!
Foto: Katrīna
Uz augšu