Banānu un kokosriekstu kūka

3 1
Šī kūka ir no ideāla salikuma - banāniem un šokolādes!:)

Sastāvdaļas

  • Kūkas biskvītam:
  • 200 g cukura
  • 200 g mīksta sviesta
  • 6 olas
  • 100 g izkausētas rūgtas šokolādes
  • 300 g gabaliņos sagrieztu banānu
  • 200 g kokosriekstu skaidiņu (jāapgrauzdē pannā bez taukvielām)
  • 3 ēd. k. citrona sulas
  • 2 ēd. k. ruma
  • 1 tējk. kanēļa
  • 125 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Pildījumam un rotāšanai:
  • 100 g aveņu ievārījuma
  • Vārītais krēms - apkārt kūkai un pa vidu
  • 3 olas
  • 5 ēd. k. miltu
  • 100 g sviesta
  • 40 g cukura
  • 1/2 l piena
  • Vaniļas cukurs
  • Citrona miziņa
  • Virsas dekorēšanai:
  • Mandeļu skaidiņas (apgrauzdētas ar cukuru)
  • Ar krēmu un dekorēšanas sastāvdaļām var brīvi variēt

Pagatavošana

45 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni. Mīklai paredzēto sviestu sakuļ ar blenderi vijīgu. Pakāpeniski pievieno cukuru, olas (citu pēc citas) un saputo. Iemaisa izkausēto šokolādi, banānu gabaliņus, kokosriekstu skaidiņas, citrona sulu, rumu un kanēli. Miltus samaisa ar cepampulveri, uzsijā virsū un iejauc mīklā.
    Sakarsē cepeškrāsni. Mīklai paredzēto sviestu sakuļ ar blend...
  2. Pilda masu veidnē un cep 170 C temperatūrā.
    Pilda masu veidnē un cep  170 C temperatūrā.
  3. Taisa vārīto krēmu. Iesit olas, cukuru un tās kārtīgi saputo. Tad liek uz plīts katliņā un karsējot maisa, lej klāt pienu un pieber vaniļu un karsē. Nepārtraukti maisa, līdz krēms paliek biezs. Nedaudz krēmu atdzesē un ieputo mīkstu sviestu. Pieliek citrona miziņu.
  4. Kūku uz īsu brīdi atstāj veidnē, tad izgāž uz restītēm un atdzesē.
  5. Pēc tam uzliek uz tortes paliktņa, pārgriež horizontāli uz pusēm, pamatni apziež ar aveņu ievārījumu un vārīto krēmu, un abas puses saliek kopā. Kūkas virsu un malas apziež ar atlikušo vārīto krēmu, pārkaisa ar grauzdētām mandeļu skaidiņām.

    Lai labi garšo!
    Pēc tam uzliek uz tortes paliktņa, pārgriež horizontāli uz p...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

agne 2012. gada 26. maijs 13:09
Cik grādos jācep??
astra 2012. gada 29. februāris 10:54
man patik si kuka

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize