Sokolades un valriekstu biscotti

3 1

Sastāvdaļas

  • 200 g šokolādes, sadalita gabalos
  • 25 g nesālīta sviesta, mīkstināts
  • 200 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 100 g muscavado cukura
  • Smalki rīvēta mizina no 1/2 apelsina
  • 1 ola
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 100 g sadalīti valrieksti
  • Pūdercukurs, garnesanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Mazliet ietauko lielu cepešpannu. Izkausējiet šokolādi bļodā udens pelde, tad iemaisa sviestu.
  2. Samaisa miltus un cepamo pulveri traukā. Pievieno cukuru, apelsīna miziņu, olu, vaniļas ekstraktu un valriekstus. Pievienojiet izkausētu šokolādi un sviestu, lai izveidotos mīkla. Ja maisījums šķiet sauss, pievieno 1 ēd.k. ūdens.
  3. Tad mīklu rulle uz viegli miltiem nokaisītas virsmas un sadaliet to uz pusēm. Forme no katras puses desas, aptuveni 28cm garas. Liek katras desas uz sagatavotas cepešpannas un saplacināt 1,5 cm biezumā. Cep uzkarsētā krāsnī, 160C, 25 min vai kamēr arī uzbriedis.
  4. Atdzesē un tad pa diagonāli griez katru plātni 1,5 cm biezos cepumos. Atgriez cepumus uz cepešpannas, atstatuma labi vienam no otra, un cep vēl 10 min, līdz kraukšķīga. Atdzesē, tad apkaisa ar pūdercukuru.
  5. Atšķirības: Sasmalcināti lazdu rieksti, mandeles vai Brazīlijas rieksti ir labas iespējamās alternatīvas valriekstiem šai receptei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti