Sākums > Receptes > Deserti

Aprikozu un riekstu biscotti

2011. gada 5. aprīlis
Foto: CrazyBaker
Pagatavošana
40 min
1. Uzkarsē krāsni līdz 180C. Ieklaj cepešpannu ar cepamo pergamentu.
2. Sajauc miltus, cukuru un cepamo pulveri lielā bļodā. Pievieno pusi no sakultas olas un labi samaisa, tad pievieno to, kas ir atlicis un samaisa vēlreiz. Tagad pievienot pēdējo ceturksni mazliet ik pa laikam, līdz mīkla apnem formu, bet nav pārāk mitra (jums nav nepieciešams izmantot visas olas). Pievienojiet augļus, riekstus un citronu miziņu un labi samaisa.
3. Sadaliet maisījumu sešās dalas, rulle desas formu pa 3cm diametrā un liek vismaz 6cm starpa uz izklātas cepšanas paplātes (rokas mitrināšanas pirms rullēšanas palīdz sos novērst mīklas lipsanu). Viegli saplacināt "desas".
4. Cept 20-30 minūtes, līdz zeltaini brūnas. Iznem to krasns un atstāj uz 10 minūtēm lai atdzist.
5. Izmantojot rievotu nazi sagriež biscotti leņķi šķēlītēs 5 mm biezas. Lieciet šķēlītes atpakaļ uz cepšanas paplātes, griezto daku uz leju. Atgrieziet uz krāsns un 8 minūtes cep, tad apgriez šķēles otradi un cep vēl 10-15 minūtes vai līdz gaiši zeltainā krāsā. Atdzeset uz stiepļu plaukta, pēc tam uzglabāt hermētiskā burkās.
6. P.S. Es neizmantoju visus cukura, kas ir norādīts receptē, biscotti beigās iznāca diezgan saldas, bet, ja vēlaties tos saldus tomēr izmanto visu.
Uz augšu