Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Stampāti kartupeļi ar gaļas mērci

2011. gada 4. aprīlis
Foto: Santa Sprindžuka
Pagatavošana
60 min
1. ātad pirms sākat cept gaļu uzlieciet vārīties kartupeļus!
Foto: Santa Sprindžuka
2. Tātad sagriežam gaļu mazā pirkstiņa lielumā un liekam uz pannas cepties pievienojam garšvielas, sāli piparus, pēc vēlēšanāš
Foto: Santa Sprindžuka
3. sagriežam 4 sīpolus un liekam klāt gaļai, cepam līdz viss nav zeltaini brūns
Foto: Santa Sprindžuka
4. tad atdalām gaļū un sīpolus no eļļas, sadalām pannu divās pusēs, tur kur ir eļļa liekam klāt miltus apmaisām eļļu ar miltiem, un liekam klāt krējumu, visu maisām kopā,
Foto: Santa Sprindžuka
5. pēc tam kad viss samaists pievienojam ūdeni,
Foto: Santa Sprindžuka
6. un vārām, līdz uzsit burbuli, un pēc tam pēc pašu vēlēšanās cik biezu mērci velaties.!
Foto: Santa Sprindžuka
7. kartupeļus vāram mīkstākus nekā parasti,lai iedurot kartupelī ar dakšiņu tie pāršķeltos
Foto: Santa Sprindžuka
8. Lai kartupeļu biezenim piesistu garšu sasmalcinām atlikušos sīpolus, bet pirms tam pannā izkausējam 40gr sviesta, liekam klāt sīpolus un cepam līdz viss zeltaini brūns!
Foto: Santa Sprindžuka
9. visu liekam klāt kartupeļiem un sakam stampāt
Foto: Santa Sprindžuka
10. kad piens ir uzsilis lejam to klāt kartupeļiem (galvenais nepieliet par daudz tad būs šķidrie kartupeļi) un stampājam līdz ir skaisti ! :)
Foto: Santa Sprindžuka
11. visu saliekam kopā un Ēdam! :)
12. Labu apetīti mīlīši! :)
Uz augšu