Kartupeļi frī

2011. gada 3. aprīlis
Foto: Santa Sprindžuka
Pagatavošana
40 min
1. Es ieteiktu ņemt dziļu katļiņu, jo kad liksiet vārīties kartupeļus eļļa uzsitīs burbuli.
2. Nomizo 5 kartupeļus
Foto: Santa Sprindžuka
3. Sagriež tos apmēram mazā pirkstiņa biezumā, nu tā kā frī.
Foto: Santa Sprindžuka
4. Liek mērcēties ūdenī, galvenais atcerēties - tikko ūdens ir duļķains tā nomaina ūdeni, jo no kartupeļiem ir jādabū ārā ciete, tātad maina ūdeni līdz beigās tas vairs neduļķojas. Tas aizņems apmēram 15 - 20 minutes.
Foto: Santa Sprindžuka
5. Lej katliņā eļļu un liek karsēties.
6. Kad ciete ir prom, pārceļ frī uz sietiņu lai notek ūdens, pēc tam pārliek bļodiņā.
Foto: Santa Sprindžuka
7. Kad eļļa ir uzkarsusi, liek tajā kartupeļus. Kad frī ir brūngani, ņem tos ārā.
Foto: Santa Sprindžuka
8. Liek atkal sietiņā, šoreiz notecināt eļļu, apbārsta ar sāli.
Foto: Santa Sprindžuka
9. Lepojamies ar īstenu mākslas darbu! :)
10. Pēc garšas liekam klāt ko vēlamies, es dodu priekšroku kečupam,majonēzei, svaigiem sīpoliem, un krem Bonžūr. :)
11. Lai labi garšo!
Uz augšu