Čili meksikāņu gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • Visi vienmēr ir sajūsmā par šo čili, kā man labpatīkas teikt- meksikāņu gaumē! Tāpēc arī taisu tā, lai visai ģimenei pietiek un vēl paliek pāri, bet droši sastāvdaļu apjomu varat samazināt
  • *Maltā gaļa (ņemu jaukto cūkgaļa +liellopu) - 500g
  • *Rīsi 250 g (jeb 2 rīsu maisiņi)
  • *Paprika 1 gab
  • *Sīpoli 2 gab
  • *Burkāni 1 liels vai 2 mazāki
  • *Konservēta kukurūza 1 bundžiņa (piem. 425g)
  • *Konservēti tomāti savā sulā
  • *ir cilvēki, kas mēdz pievienot arī konservētas pupiņas, bet man personīgi tās ne īpaši iet pie sirds
  • Garšvielas
  • *sāls (bet pati cenšos nelietot)
  • *pipari
  • *čili pipari paciņā (var arī svaigus, bet tad jāattīra no sēkliņām un smalki jāsakapā)
  • *Kajēnas pipari (piedos papildus asumu)
  • U.c. garšvielas pēc saviem ieskatiem (piem. kādu garšvielu maisījumu)

Pagatavošana

60 min.
  1. Tad nu uzlokam piedurknes un ķeramies pie darba, pirms tam sakārtotā virtuvē ar notīrītām galda virsmām, lai prieks strādāt!
  2. 1.Tad nu glīti notīrām burkānus, pārgriežam papriku, izņemot ārā sēkliņas, un nomizojam sīpolus.
  3. 2.Ņemot talkā dēlīti un kapātājnazi (ļoti iesaku Santoku japāņu nazi, ko reiz Rimi pret uzlīmēm varēja iemainīt), sasmalcinām papriku un, asaras slaucīdami, arī sīpolu. Burkānus varam sarīvēt uz rupjās rīves.
  4. 3.Uzkarsējām pannu, uzlejam 5 pilienus olīveļļas (vai nu kādu jūs lietojat), un apcepam sīpolus, papriku un burkānus un beram tos katliņā, kurā ielieti 2 cm ūdens, sautēties, uzliekot vāku!
  5. 4. Nomazgāsim panniņu, lai varam turpināt apcept malto gaļu. Apcepšanas laikā, jau var pievienot sāli, piparus, čili!
  6. 5.Kad gaļa apcepta, arī to ieber katliņā pie dārzeņiem. Uzliek vāku un ļauj pasautēties. [Šo laiku, kamēr notiek sautēšanās, varat izmantot, iesākot gatavot desertu, kura recepti es jums nepateikšu, tāpēc ņemiet talkā receptes.lv]
  7. 6. Pirms vēl esat sākuši gatavot desertu, uzlieciet vārīties rīsus!
  8. 7.Kad viss jau kādu labu laiku ir sautējies (~20 minūtes), paņemam konservētos tomātus savā sulā. Tomātus var gan sasmalcināt pa vienam ar nazīti, gan ņemt talkā dakšiņu vai stampiņu un saspiest gabaliņos, vai arī uz 10 sekundēm izmantojam blenderi.
  9. Sasmalcinātos tomātus ar visu sulu ielej katliņā, kurā jau viss glīti sasautējies.
  10. 8. Tagad varam pievienot gan čili piparus, gan kajēnas piparus pēc garšas. Abi ir diezgan asi, tāpēc pirmajā reizē varbūt nepārspīlēt, bet vislabāk - vienkārši pievienot tos pamazām, ik pa brīdim pagaršojot.
  11. 9.Vēl tikai pieberam konservēto kukurūzu un dažas minūtes visu vēl pavāram.
  12. 10.Ja šķiet, ka šķidrums ir pa daudz, droši ņemam un smeļamo karoti un kādu kausiņi nolejam nost.
  13. Rīsi jau pa šo laiku ir izvārījušies un gaida savu kārtu, lai tos piebērtu klāt katliņa saturam.
  14. 12.Visu kārtīgi samaisām un šķiet, ka nu jau būs gatavs!
  15. Piedodiet, ka brīžiem izplūdu liekvārdībā, bet šī ir mana pirmā pievienotā recepte, tāpēc ņemiet par labu! :)
  16. Lai arī šis ir tā kā meksikāņu ēdiens, labi iet klāt skābais krējums vai kefīrs!
  17. Labu apetīti! :)

Komentāri

Brigita 2013. gada 24. oktobris 16:38
Liku parastus tomātus un arī sanāca fantastiski :) Paldies.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni