Mājās gatavoti pelmeņi

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīkla
  • Milti 200 g
  • Eļļa 1 ēd.k
  • Klijas 2 ēd.k (nav obligāti)
  • Auksts ūdens pusglāze
  • Pildījums
  • Sīpols 1/2 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Šampinjoni 6 gab

Pagatavošana

35 min.
  1. Sajauc miltus ar klijām, pievieno aukstu ūdeni un eļļu. Labi samīca. Mīklai nevajadzētu lipt pie rokām, ja tā, pieliek vēl nedaudz miltu. Kad mīkla gatava, ietin pārtikas plēvē uz 15 min.
  2. Tikmēr sagatavo pildījumu. Ļoti smalki sagriež sēnes un sīpolu, sarīvē burkānu. Visu uz pannas nelielā daudzumā eļļas apcep.
  3. Pildījumu var taisīt pēc savas gaumes - gaļiņu, sieru, citus dārzeņus utt.
  4. Mīklu izrullē, ar glāzi (~8 cm diametrā) izspiež aplīšus. Katrā aplītī liek nedaudz pildījuma, kārtīgi aizlipina ciet. Vajadzētu sanākt apmēram 12 glītiem pelmeņiem!
  5. Uzvāra katlā ūdeni, prātīgi ieliek pelmeņus. Kad pelmeņi uzpeldējuši, vāra vēl 10 min.
  6. Pēc tam nav slikti uzmest uz pannas un drusciņ apcept, lai nav tik glumi.
  7. Kāds zaļumiņš un krējums - un gatavs!

Komentāri

vik 2011. gada 1. aprīlis 13:56
nevaru iedomāties pelmeņus kuru mīklā ir klijas....
un ja runāt par nosaukumiem, tad šie drīzāk ir vareņiki, jo vareņikos parasti var būt visdažādākie pildījumi. pelmeņi oriģinālā ir ar gaļu!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni