Banānu mafini

2011. gada 30. marts
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
45 min
1. Bļodā liek sagrieztu mazos gabaliņos mīksta sviesta un pievieno cukuru. Es liku visus 150 g cukura kā bija receptē, bet beigās likās, ka ir nedaudz par saldu... nākamreiz likšu 100 g cukura.
Foto: TeddyWife
2. Ar mikseri sakuļ sviestu ar cukuru un pievienojam vienu olu.
Foto: TeddyWife
3. Atkal visu sakuļ kopā.
Foto: TeddyWife
4. Atsevišķā bļodā pie miltiem pievieno tējkaroti vaniļas cukura un divas tējkarotes cepamā pulvera. Visu samaisa kopā.
Foto: TeddyWife
5. Tagad miltus pakāpeniski ber iekšā iepriekš sagatavotajā masā. Sākumā bera kādu trešdaļu miltu no bļodas, samaisa ar karoti - tā lai milti iejauktos iekšā. Tagad pielej trešo daļu no piena, lai pēc tam atkal varētu pievienot miltus. Šo procedūru atkarto vēl divas reizes, kamēr beidzas milti un piens. Piena vietā var izmantot saldo krējumu.
Foto: TeddyWife
6. Kad viss ir vienā masā, pievieno tai 2-3 banānus, sadrupinot tos, lai vieglāk būtu sakult.
Foto: TeddyWife
7. Un atkal visu sakuļ ar mikseri.
Foto: TeddyWife
8. Tad var likt mūsu mafinu masu formiņās. Galvenais nelikt masu pārāk daudz formiņā, pietiek ar kādu 1 ēdamkaroti vai nedaudz vairāk.
Foto: TeddyWife
9. Var pa virsu mafīniem pakaisīt šokolādi.
Foto: TeddyWife
10. Liek iekšā plītī 220 grādos aptuveni 15-20 minūtes.
11. Ņammīgi! no šīs mīklas sanāk aptuveni 16 mafīni.
Foto: TeddyWife
Uz augšu