Banānu mafini

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 - 3 banāni
  • 250 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 100 - 150 g cukura
  • 1 ola
  • 100 ml piena
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • Šokolāde, ja vēlās

Pagatavošana

45 min.
  1. Bļodā liek sagrieztu mazos gabaliņos mīksta sviesta un pievieno cukuru. Es liku visus 150 g cukura kā bija receptē, bet beigās likās, ka ir nedaudz par saldu... nākamreiz likšu 100 g cukura.
    Bļodā liek sagrieztu mazos gabaliņos mīksta sviesta un pievi...
  2. Ar mikseri sakuļ sviestu ar cukuru un pievienojam vienu olu.
    Ar mikseri sakuļ sviestu ar cukuru un pievienojam vienu olu.
  3. Atkal visu sakuļ kopā.
    Atkal visu sakuļ kopā.
  4. Atsevišķā bļodā pie miltiem pievieno tējkaroti vaniļas cukura un divas tējkarotes cepamā pulvera. Visu samaisa kopā.
    Atsevišķā bļodā pie miltiem pievieno tējkaroti vaniļas cukur...
  5. Tagad miltus pakāpeniski ber iekšā iepriekš sagatavotajā masā. Sākumā bera kādu trešdaļu miltu no bļodas, samaisa ar karoti - tā lai milti iejauktos iekšā. Tagad pielej trešo daļu no piena, lai pēc tam atkal varētu pievienot miltus. Šo procedūru atkarto vēl divas reizes, kamēr beidzas milti un piens. Piena vietā var izmantot saldo krējumu.
    Tagad miltus pakāpeniski ber iekšā iepriekš sagatavotajā mas...
  6. Kad viss ir vienā masā, pievieno tai 2-3 banānus, sadrupinot tos, lai vieglāk būtu sakult.
    Kad viss ir vienā masā, pievieno tai 2-3 banānus, sadrupinot...
  7. Un atkal visu sakuļ ar mikseri.
    Un atkal visu sakuļ ar mikseri.
  8. Tad var likt mūsu mafinu masu formiņās. Galvenais nelikt masu pārāk daudz formiņā, pietiek ar kādu 1 ēdamkaroti vai nedaudz vairāk.
    Tad var likt mūsu mafinu masu formiņās. Galvenais nelikt mas...
  9. Var pa virsu mafīniem pakaisīt šokolādi.
    Var pa virsu mafīniem pakaisīt šokolādi.
  10. Liek iekšā plītī 220 grādos aptuveni 15-20 minūtes.
  11. Ņammīgi! no šīs mīklas sanāk aptuveni 16 mafīni.
    Ņammīgi! no šīs mīklas sanāk aptuveni 16 mafīni.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

??? 2016. gada 2. oktobris 16:18
ļoti garšīgi sanāca paldies par recepti :-)
Ilona 2016. gada 29. februāris 21:09
Es parasti ,kad mīkla sajaukta uzmanīgi iecilāju šokolādes graudiņus mīklā un dekorēšanai uzkaisu krāsainās skaidiņas vai bumbiņas.
Ance 2014. gada 24. augusts 17:12
Sanāca perfekti!!! Liels paldies par recepti! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize