Dzelteno zirņu kotletes ikdienai un svētkiem

5 1

Sastāvdaļas

  • Ikdienas variants
  • Dzeltenie(šķeltie) zirņi - 250g(vārīti - 500g)
  • Olas - 2 gb
  • Balmaize(graudu) - 2 šķēles
  • Sīpoli( nelieli) - 2 gb
  • Milti - 3 ēdk
  • Ķiploki - 3 zobiņi
  • Piens - 100 ml
  • Buljona kubiņš - 1 gb
  • Paprikas pulveris - 1/2 tējk
  • Sāls - 1šķipsna
  • Svētku variants
  • Viss augstāk minētais
  • + tomātu biezenis - 2 ēdk
  • + rīvmaize (klijas) - 2 ēdk
  • + čilli puveris(cita asa garšviela) - 1šķipsna
  • + sezama sēkliņas

Pagatavošana

45 min.
  1. Dienu iepriekš iemērktus zirņus vāra 3 ūdeņos, pirmajam ūdenim pievieno 1/2 tējk. sodas, kad uzvārās nokāš, tā atkārto vēlreiz, trešo reizi vāra līdz mīksti. Šī procedūra vienmēr ir nepieciešama vārot jebkurus zirņus, lai izbēgtu no meteorisma (vēdera pūšanās). Aplej maizi ar pienu.
    Dienu iepriekš iemērktus zirņus vāra 3 ūdeņos, pirmajam ūden...
  2. Samaļ gaļas mašīnā zirņus, sīpolus, ķiplokus un maizi.
    Samaļ gaļas mašīnā zirņus, sīpolus, ķiplokus un maizi.
  3. Pievieno olas, miltus, sadrupinātu buljona kubiņu, atlikušo pienu, paprikas pulveri, gaļas garšvielu un sāli. Kārtīgi samaisa, liek ar karoti uz sakarsētas pannas.
    Pievieno olas, miltus, sadrupinātu  buljona kubiņu, atlikušo...
  4. Cep uz vidējas uguns zeltaini brūnas un pasniedz siltas ar kādu mērcīti. Ļoti labi der sīpolu, šķinķa, krējuma mērces.
    Cep uz vidējas uguns zeltaini brūnas un pasniedz siltas ar k...
  5. Man šoreiz ir siera mērce - Limbažu kausētais siers samaisīts ar krējumu (1:3).
  6. Ja nāk ciemiņi un mēs gribam viņus pacienāt ar kautko īpašu, arī veģetāru, tad pie iepriekšminētās kotlešu masas pievieno tomātu biezeni, rīvmaizi, čilli un veido mazas bumbiņas vai stienīšus.
    Ja nāk ciemiņi un mēs gribam viņus pacienāt ar kautko īpašu,...
  7. Apviļājam sezama sēkliņās un izcepam.
    Apviļājam sezama sēkliņās un izcepam.
  8. Var pasniegt gan siltas, gan aukstas ar dažādām mērcītēm,
    Var pasniegt gan siltas, gan aukstas ar dažādām mērcītēm,
  9. jeb izveidot uzkodiņas saspraužot kopā ar maziem gurķīšiem, tomātiņiem, siera, desas,
  10. šķinķa gabaliņiem, olīvām u.c.
    šķinķa gabaliņiem, olīvām u.c.

Komentāri

Dana 2013. gada 30. decembris 19:32
Patiešām ļoti garšīgas kotletes! Un samērā vienkārši pagatavojamas.
Daiga Lutsihhina 2013. gada 30. augusts 20:50
Un vispar ,varbut to rakstija vecina ,kurai nav par ko nopirkt to "galinu",pasa lv valdiba pie ta ir vainiga!
Daiga Lutsihhina 2013. gada 30. augusts 20:38
Nesaprotu,kam netik buljona kubini lai neliek,katrs var izveleties savus variantus...ja kas netik,ko tad lasijat so recepti!?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas