Sākums > Receptes > Zupas

Tvaicēto biešu aukstā zupa

2011. gada 26. marts
Foto: Zaika
Kefīrs ir daudz piemērotāks nekā citi piena produkti tiem, kuri nepanes laktozi, jo kefīrs darbojas kā katalizators. Izdzerot kefīru, tiek uzņemtas olbaltumvielas, tauki, kālijs, fosfors un citi mikroelementi, kā arī vitamīni. Kefīrs viegli uzsūcas organismā – izdzertais piens stundas laikā tiek sagremots par 30 procentiem, bet kefīrs tajā pašā laikā – par 90 procentiem. Pateicoties tam, kefīrs uzlabo gremošanas procesu, veicina ātrāku citu produktu uzsūkšanos.
Pagatavošana
40 min
1. Iztvaicē bietes, atdzesē, sagriež salmiņos. 2) Novāra olas, atdzesē, noloba, sasmalcina.
2. Sagriež gurķi, desu (kubiņos vai strēmelītēs), sasmalcina zaļumus, liek visu lielā katlā, pārlej ar kefīru.
3. Konkrētas mērvienības nenorādu - atkarīgs no ēdāju skaita, pēc vēlmēm (vienam vairāk garšo bietes, citam gurķi.. Desu var neizmantot, kā arī ieteicams izvairīties no sāls, jo zupa rezultātā iegūst klasisku aukstās zupas garšu, sasūcas ar zaļumiem un dominē biešu saulīgā garša (jo tās nav marinētas, bet gan svaigas- tvaicētas, kas ir saglabājušas visus savus vitamīnus un neatkārtojamo garšu) Zupu var pirms ēšanas ielikt uz kādu laiciņu ledusskapī, lai labāk ievelkas un atdzesējas.
4. Labu apetīti!
Uz augšu