Salāti veselībai

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Garneles
  • Melnās olīvas
  • Salātlapas
  • Svaigi tomāti
  • Mērcei:
  • Svaigs baziliks
  • 30 g galda etiķa (9%)
  • 30 g ūdens
  • 2 ēd. k. valriekstu eļļas (var arī izmantot olīvu eļļu)
  • 1 ķiploks
  • 2 tējk. cukura
  • Šķipsna sāls

Pagatavošana

100 min.
  1. Salātlapas un tomātus sagriež un liek trauciņos kopā ar olīvām un atdzesētām garnelēm.
  2. Gatavo mērci - mazā bļodiņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un etiķi. Atdzesē.
  3. Atsevišķā traukā liek svaigas bazilika lapas un caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploka daivu. Tam pāri pārlej atdzesēto mērci un ļauj ievilkties.
  4. Pirms pasniegšanas nokāš, šķidrumu ielej burciņā, pievieno eļļu, kārtīgi sakrata un pārlej salātiem.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ieva все 2013. gada 11. jūnijs 19:39
man patika, bet manam sunim gan ne:D
ieva 2011. gada 27. decembris 21:35
ļoti sātīgi un garšīgi
ieva kerla to varetu taisit ikdiena ka nav laika
Zita 2011. gada 6. aprīlis 15:52
Sanāca ļoti garšīgi- mērces vietā izmantoju gatavo Spilvas salātu mēci (dressingu)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti