Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tvaicēta dārzeņu buķete

2011. gada 26. marts
Foto: Zaika
Tā kā vārot daļa vitamīnu un minerālvielu izšķīst ūdenī, par veselīgāku gatavošanas metodi tiek uzskatīta tvaicēšana. Šai gadījumā, produktu neiegremdē ūdenī, bet gan pakļauj tvaika iedarbībai. To var darīt, gan izmantojot speciālus, elektriskos tvaika katlus, gan parastā vai speciāli tam piemērotā katliņā ievietojot metāla sietiņu (dārzeņus var tvaicēt arī bambusa sietiņā, kas ievietots vokpannā). Tvaicējot katlā, tajā iepilda nedaudz ūdens un uzkarsē līdz viršanas temperatūrai. Tad katlā ievieto sietiņu ar sagatavotajiem produktiem un uzliek vāku. Ļoti veselīgi pagatavota maltīte, kas ir īpaši piemērota bērniem.
Pagatavošana
55 min
1. Dārzeņus nomizo, noskalo, sagriež smalkākus, piem, burkānus uz pusēm, gaļu sagriež šķēlēs. Visu izvieto tvaicējamā traukā, pārber ar kaltētām garšvielām, gaļu var apziest ar franču maigo sinepi,
Foto: Zaika
2. Liek tvaicēties uz 40-45 minūtēm. Dekorē ar zaļumiem.

Foto: Zaika
3. Pievienotajās bildēs reize, kad tvaicējām tikai katrupeļus, burkānus, sīpolus un cūkgaļu. Ja mājās tikai viens diabēta pārstāvis, tvaicēšana ērta, lai apmierinātu visu mājinieku garšas kārpiņas, jo paralēli vienlaikus iespējams tvaicēt trauciņā rīsus, kā arī treknāku gaļu. Diabētiķim jāaizmirst par sāli, bet pārējie ēdienu var bagātināt ar sāli vai sāļākām mērcēm jau pēc tvaicēšanas, kas tomēr nav ieteicams pat pilnīgi veseliem cilvēkiem!

Lai labi garšo!
Foto: Zaika
Uz augšu