Makaroni un siers mm

4 1

Sastāvdaļas

  • Sastāvdaļas
  • 300 g makaronu
  • 2 tējkarotes sāls
  • Ūdens
  • 300 g vārīta šķiņķa biezās šķēlēs
  • 1 mazs sīpols
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 3 ēdamkarote miltu
  • 1 /2 l piena
  • 1 tējkarote niedru cukura
  • 1 /2 tējkarote melno piparu
  • 200 g sarīvēta Čedara siera
  • Taukvielas formai
  • 3 ēdamkarotes rīvmaizes

Pagatavošana

60 min.
  1. Izvāri makaronus gandrīz gatavus sālsūdenī. Sagriez šķiņķi sloksnītēs vai kubiņos. Sasmalcini sīpolu. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem un iezied karstumizturīgu formu.
  2. Izkausē taukvielas katlā un cep sīpolus caurspīdīgus, taču neapbrūnini. Pārkaisi ar miltiem. Pamazām, nepārtraukti maisot, pievieno pienu. Pievieno piparus un šķiņķi. Atstāj sarīvēto sieru nepilnus 1 dl, bet atlikušos iemaisi šķiņķa mērcē. Beigās pieliec mērcei notecinātos makaronus.
  3. Ielej maisījumu ieziestajā formā. Sajauc rīvmaizi un atlikušo rīvēto sieru un pārkaisi maisījumu makaroniem. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes.

Komentāri

Elizabete 2011. gada 6. augusts 13:08
Man ir diabēts un aizvakar šādu ēdienu pagatavoju, ar cukuru viss ija normāli. Tas ka man ir diabēts enozīmē ka neēdu maizes vienīgas, ta jau man jānomirst. Enerģiju tak kaut kur vajag ņemt :) Tiešām ļoti garšīgs :)
Elza 2011. gada 6. aprīlis 10:19
Šis ir garšīgs ēdiens, taču nedrīkst atrasties šajā sadaļā jo diabēta slimniekam nav piemērots!!!
Alise 2011. gada 30. marts 13:19
Kāpēc autore to uzskata par diabēta slimniekam piemērotu ēdienu??? Maizes vienības???

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni