Vo karpa

2011. gada 23. marts
Foto: Sanita D.
Pagatavošana
60 min
1. Karpu nomazgā (var nokasīt zvīņas, ja ir luste), pārgriežot pa muguras līniju atver un izķidā. Kad ķidāšana pabeigta, karpu nosusina ar salveti un apbārsta ar sāli un pipariem, uzliekot virsū sviestu, sadalītu mazos pikučos (lai tas zivī iesūktos vienmērīgi). Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādos 15 - 20 minūtes (atkarībā no zivs lieluma).
2. Kamēr karpa cepas, bļodiņā sajauc sagrieztus (šķēlēs) šampinjonus, zaļās olīvas un majonēzi (majonēzi lielai karpai vajadzēs visu, mazai var iztikt ar pusi).
3. Tad izvelk karpu no krāsns, vienmērīgi pārklāj ar sagatavoto majonēzes masu, pāri pārliek folijas strēmeli un liek atpakaļ krāsnī, samazinot cepšanas temperatūru līdz 175 grādiem, cep 15 minūtes.
4. Izvelk karpu no krāsns, noņem foliju, pārkaisa ar sarīvētu sieru un ieliek krāsnī uz apm. 5 minūtēm - kad siers ir izkusis, izveidojis dzeltenbrūnu cepuri, ēdiens ir gatavs!
5. Labu apetīti!
Uz augšu