Gaļas soļanka

3 1

Sastāvdaļas

  • Gaļas gabals vai kauli
  • Desa un/vai cīsiņi/sardeles/kūpinājums
  • Daži kartupeļi
  • Burkāni
  • Sīpoli
  • Sālīti vai marinēti gurķi
  • Melnās olīvas bez kauliņiem
  • Citrons
  • Tomāti savā sulā (noteikti mizoti)
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Lauru lapas
  • Kāds niknāks pipars

Pagatavošana

120 min.
  1. Soļankai labi ir tas, ka zupa ir uztaisāma ar daudzām variācijām un parasti tiek mests iekšā viss, kas ledusskapī aizkavējies. Apkaltusi desai vai sardeles, kam realizācijas termiņu vairs neviens nezin, lai nu kā - jāsāk ar pamatu. Kā jebkurai zupai - vajag buljonu. To derētu vārīt no gaļīgiem kauliem, bet man tādi todien nebija pieejami, tāpēc tika izmantots šķiņķa gabals.
    Soļankai labi ir tas, ka zupa ir uztaisāma ar daudzām variāc...
  2. Gaļu grāpī ar ūdeni un uz uguns, tikām lēnām var visu palēnām sākt griezt.
    Gaļu grāpī ar ūdeni un uz uguns, tikām lēnām var visu palēnā...
  3. Gaļa sāk vārīties un mest putu, to rūpīgi nosmeļ.
    Gaļa sāk vārīties un mest putu, to rūpīgi nosmeļ.
  4. Kad putas vairs nerodas, tad klāt gaļas ūdenim pievieno garšvielas - melnie un smaržīgie pipari, kāds asāks pipars un lauru lapas.
    Kad putas vairs nerodas, tad klāt gaļas ūdenim pievieno garš...
  5. Kad gaļa sāk iet uz mīksto pusi (apmēram stunda no vārīšanās sākuma) jāliek cepties burkāni un sīpoli, lai paliek caurspīdīgi.
    Kad gaļa sāk iet uz mīksto pusi (apmēram stunda no vārīšanās...
  6. Tam pa virsu visu gaļas produkciju, ko izdevās atrast ledusskapī - manā gadījumā cīsiņi, 2 veidu desa un kaut kāds kūpinājums.
    Tam pa virsu visu gaļas produkciju, ko izdevās atrast leduss...
  7. Kad tas viss jau mazliet apcepts - pa virsu liek gurķus un turpina maisīt.
    Kad tas viss jau mazliet apcepts - pa virsu liek gurķus un t...
  8. Beigās pa virsu liek mizotos tomātus un sulu un pannā tomātus ar dakšu jāsaspaida. Tad ļauj, lai viss uz mazas uguntiņas sautējas.
    Beigās pa virsu liek mizotos tomātus un sulu un pannā tomātu...
  9. Dažus kartupeļus notīra un sagriež kubiņos, lai gaida savu kārtu.
    Dažus kartupeļus notīra un sagriež kubiņos, lai gaida savu k...
  10. Gaļa jau tikām mīksta un to izņem no katla, ļauj atdzist.
    Gaļa jau tikām mīksta un to izņem no katla, ļauj atdzist.
  11. Pēc tam to arī sagriež, es negriezu visu gabalu, bet gan pusi, jo tad būtu pa daudz novārītās gaļas, bet tas jāskatās pēc vēlmēm un gabala lieluma. Es visu veidu gaļu liku vienādās apmēram proporcijās, lai nekas nebūtu nospiedošā vairākumā.
    Pēc tam to arī sagriež, es negriezu visu gabalu, bet gan pus...
  12. Tad visu grāpī iekšā un lai vārās minūtes 25 - 40, jālūko, kad burkāni un kartupeļi labā mīkstumā. Kad laiks pagājis, tad zupā iekšā citronu sulu (es uz ~4 litru grāpi ņēmu pusi citrona) un olīvas, jāļauj drusku sakosties un var likt uz šķīvja. Dekoram noder kāds zaļums un citrona pus šķēlīte. Klāt iet arī krējums.

    Labu apetīti!
    Tad visu grāpī iekšā un lai vārās minūtes 25 - 40, jālūko, k...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Margarita Berzina 2016. gada 3. aprīlis 15:42
Es piemeram garsas izteiksmigumam pielieku vel vira nosmelto smekuci, tad sanak loti garsigi.
Aga Ab 2015. gada 15. oktobris 14:48
Ljoti garsiigi sanaaca... vieniigi tomaatu vietaa pievienoju tomaatu pastu.Liels paldies autoram.
Daina 2014. gada 7. oktobris 10:37
Man viirinjsh ljoti slaveeja! :) Paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas