Tantes napoleons

2011. gada 21. marts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
180 min
1. Mīkla. Miltus ar margarīnu, izmantojot nazi un galda virsmu, sakapā drumslās. Sajauc ūdeni ar etiķi, pievieno sakapātajai masai, tāpat saklapē olu un pievieno mīklai. Mīklu sajauc, un izveido no tās rulli. Liek uz pāris stundām aukstumā. Pēc tam sadala 4-5 daļās, izrullē plānās plāksnēs, cep uz ātras uguns (apm.200C) dažas minūtes.
2. Krēms. Pienu liek uzvārīties, tikām sakuļ olas ar miltiem. Uzlej pienu olām, un uz lēnas uguns maisot karsē, līdz masa sabiezē (gatavību var noteikt, kad masa atlec no katliņa sienām). Liek šo masu atdzesēties. Saputo bļodā sviestu/margarīnu ar cukuru, pieliek atdzesēto masu, pēc vēlēšanās vanilīnu/citronu un visu sajauc.
3. Ņem izceptās plāksnes, apgriež ar nazi maliņas, lai visas vienādas, smērē virsū krēmu, un tā sakrāmē kārtās, beigās sadrupina nogrieztos krikumus, un ar tiem apbārsta torti.
4. P.S. Liek vēsumā, lai "sasūcas", jo tikko sasmērēta liksies dikti trekna. Izvēloties dažādus cepjamos margarīnus, arī mainīsies mīklas trauslums vai stingrums - tas pēc gaumes, kāds nu kuram tīk (piemēram, Eve trauslāks, Rama stingrāks).
Uz augšu