Pildīti baklažāni - a la mozarella

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Man ļoti garšo baklažāni un lielā cieņā ir arī Mozarellas salāti, tad nu apvienoju šos divus sev tīkamos ēdienus vienā gardā maltītē!

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 1 baklažāns
  • 2 vidēja lieluma tomāti
  • Svaigas bazilika lapas
  • Olīveļļa
  • 1 sīpols
  • Siers (labi kūstošs)
  • Mozarella siers
  • Persilādes garšviela
  • Sāls

Pagatavošana

45 min.
  1. Nomazgātu baklažānu pārgriež gareniski uz pusēm un mīkstuma daļu ar nazi iegraiza, nepārgriežot baklažāna mizu.
    Nomazgātu baklažānu pārgriež gareniski uz pusēm un mīkstuma...
  2. Baklažānu liek uz ieeļļotas cepampannas, apkaisa ar sāli un apslaka ar olīveļļu. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos.
  3. Pēc 5-7 minūšu cepšanas, baklažānus apgriež otrādi un cep vēl tik pat ilgu laiku.
    Pēc 5-7 minūšu cepšanas, baklažānus apgriež otrādi un cep vē...
  4. Pildījums: kamēr cepas baklažāns, sagatavo pildījumu. Smalki sakapā sīpolu, tomātus un svaigās bazilika lapas. Visu samaisa kopā, pievienojot mazliet sāli un Persilādi.
    Pildījums: kamēr cepas baklažāns, sagatavo pildījumu. Smalki...
  5. Apcepto baklažānu izņem no cepeškrāsns.
    Apcepto baklažānu izņem no cepeškrāsns.
  6. Uz tā liek sagatavoto pildījumu,.
    Uz tā liek sagatavoto pildījumu,.
  7. Virsū kārto siera šķēles un uzberot vēl mazliet Persilādes.
    Virsū kārto siera šķēles un uzberot vēl mazliet Persilādes.
  8. Liek baklažānus atpakaļ cepeškrāsnī un turpina cept 200 grādos apmēram 10-15 minūtes līdz siers izkusis un baklažāns palicis mīksts.
    Liek baklažānus atpakaļ cepeškrāsnī un turpina cept 200 grād...
  9. Uz šķīvja kārto baklažānu, Mozarella siera šķēles, uz kurām mazliet uzber sāli. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.
    Uzber garšvielas pēc gaumes.

    Labu apetīti!
    Uz šķīvja kārto baklažānu, Mozarella siera šķēles, uz kurām...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Essa 2014. gada 21. septembris 16:25
Domāju ,ka super variants veģitāriešiem, kā arī cilvēkiem, kuri cenšas ēst veselīgi, bet vēlas ko sātīgāku par svaigiem salātiņiem! :)

Gaļēdājiem un tiem, kuri neskaita kalorijas -vēl garšīgāks un sātīgāks variants ir -ar malto gaļu pildīti baklažāni! mmm

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni