Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīti baklažāni - a la mozarella

2011. gada 20. marts
Foto: Kristīne Dēliņa
Man ļoti garšo baklažāni un lielā cieņā ir arī Mozarellas salāti, tad nu apvienoju šos divus sev tīkamos ēdienus vienā gardā maltītē!
Pagatavošana
45 min
1. Nomazgātu baklažānu pārgriež gareniski uz pusēm un mīkstuma daļu ar nazi iegraiza, nepārgriežot baklažāna mizu.
Foto: Kristīne Dēliņa
2. Baklažānu liek uz ieeļļotas cepampannas, apkaisa ar sāli un apslaka ar olīveļļu. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos.
3. Pēc 5-7 minūšu cepšanas, baklažānus apgriež otrādi un cep vēl tik pat ilgu laiku.
Foto: Kristīne Dēliņa
4. Pildījums: kamēr cepas baklažāns, sagatavo pildījumu. Smalki sakapā sīpolu, tomātus un svaigās bazilika lapas. Visu samaisa kopā, pievienojot mazliet sāli un Persilādi.
Foto: Kristīne Dēliņa
5. Apcepto baklažānu izņem no cepeškrāsns.
Foto: Kristīne Dēliņa
6. Uz tā liek sagatavoto pildījumu,.
Foto: Kristīne Dēliņa
7. Virsū kārto siera šķēles un uzberot vēl mazliet Persilādes.
Foto: Kristīne Dēliņa
8. Liek baklažānus atpakaļ cepeškrāsnī un turpina cept 200 grādos apmēram 10-15 minūtes līdz siers izkusis un baklažāns palicis mīksts.
Foto: Kristīne Dēliņa
9. Uz šķīvja kārto baklažānu, Mozarella siera šķēles, uz kurām mazliet uzber sāli. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.
Uzber garšvielas pēc gaumes.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Dēliņa
Uz augšu