Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīta paprika ar malto gaļu un puķkāpostiem

2011. gada 20. marts
Foto: Kristīne Dēliņa
Ierastās pildītās paprikas ar rīsiem pagatavošana aizņem mazliet vairāk laika un man vienmēr gribas ko pamainīt savā ēdienkartē, tādēļ rīsus aizvietoju ar puķkāpostu. Zināms arī, ka ne vienmēr visi ēd dārzeņus, tad nu šis ēdiens nemas neliks manīt, ka paslēpis sevī puķkāpostu! :)
Pagatavošana
35 min
1. Papriku nomazgā, pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēkliņas un uzmanīgi izgriež kātiņus.
Foto: Kristīne Dēliņa
2. Sagatavotās paprikas pusītes sakārto uz cepešpannas.
Foto: Kristīne Dēliņa
3. Gatavo pildījumu bļodā samīcot malto gaļu, sasmalcinātu sīpolu un smalkos kubiciņos sagrieztu puķkāpostu.
4. Pildījuma masai pievieno sāli un piparus un ļauj mazliet ievilkties.
Foto: Kristīne Dēliņa
5. Paprikas pusītes pilda ar sagatavoto masu.
Foto: Kristīne Dēliņa
6. Virs pildījuma uzber sarīvētu sieru tā, lai uz pannas nenobirtu kāds siera gabaliņš, jo cepot tas varētu piedegt.
7. Cep cepeškrtāsnī apmēram 20 minūtes, 200 grādos uz pannas ik pa laikam mazliet uzlejot ūdeni.
Foto: Kristīne Dēliņa
8. Labu apetīti!
Uz augšu