Sākums > Receptes > Salāti

Smalkie mozarellas salāti

2011. gada 20. marts
Foto: Kristīne Dēliņa
Šī recepte radusies, jo bieži ēdot "parastos" Mozarella siera salātus, liekas, ka iestājusies rutīna. Sastāvdaļas ir tādas pašas kā es to mēdzu gatavot ikdienā, bet forma citādāka.... tas arī radīja jaunas garšas baudas.
Pagatavošana
5 min
1. Tad, kad vēlamies sevi mazliet palutināt, bet nav daudz laika, iesaku pagatavot "Smalkos Mozarellas salātus". Šī recepte ir lieliska gadījumos, kad kārtīga maltīte tuvojas, bet izsalkums jau manāms, jo no esošajām sastāvdaļām var izlietot apēst tikai pusi un uz šķīvja tas izskatīsies gaumīgi. Griežot Mozarellu ripiņās puse porcijas neizskatīsies tik labi.
Foto: Kristīne Dēliņa
2. Tomātu un Mozarellu tiek sagriež smalkos stienīšos.
Foto: Kristīne Dēliņa
3. Tos sakārto uz šķīvja, apakšā liekot tomātus un virsū Mozarellu.
Foto: Kristīne Dēliņa
4. Apslaka salātus ar olīveļļu, uzber sāli un saberztu, kaltētu timiānu.
Foto: Kristīne Dēliņa
5. Virsū kārto svaigas bazilika lapas. Dažas no tām sasmalcina saplēšot, lai bazilika aromāts būtu vēl spēcīgāks.
Foto: Kristīne Dēliņa
6. Labu apetīti!
Foto: Kristīne Dēliņa
Uz augšu