Veģetārā burkānkūka

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1.5 glāze/s rīvētu burkānu
  • 3/4 glāze/s cukura
  • 1/2 glāze/s eļļas
  • 1 glāze/s verdoša ūdens
  • 1.5 glāze/s miltu
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 sauja rozīņu
  • 1 sauja mandeļu skaidiņu vai tumšās šokolādes pārkaisīšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
    Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
  2. Sarīvē burkānus uz smalkās rīves vai virtuves kombainā. pieber cukuru un pielej eļļu
    Sarīvē burkānus uz smalkās rīves vai virtuves kombainā. pieb...
  3. Pievieno verdošu ūdeni un samaisa. Pievieno rozīnes.
    Pievieno verdošu ūdeni un samaisa. Pievieno rozīnes.
  4. Atsevišķā bļodā sajauc pārējās sastāvdaļas - miltus, kanēli, cepamo pulveri un sāli. Šīs bļodas saturu piejauc burkānu masai. Rūpīgi samaisa.
    Atsevišķā bļodā sajauc pārējās sastāvdaļas - miltus, kanēli,...
  5. Iesmērētā cepamā formā ielej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos un cep 40-45 minūtes.
    Iesmērētā cepamā formā ielej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrās...
  6. Izcepto kūku pārkaisa ar mandeļu skaidiņām vai uzrīvē tumšo šokolādi.

    Lai labi garšo!
    Izcepto kūku pārkaisa ar mandeļu skaidiņām vai uzrīvē tumšo...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Agnese 2012. gada 6. aprīlis 17:32
Feina un ātra recepte ko pagatavot! Pirmo reizi gatavoju +/- pēc rakstītā, tad otro reizi taisot jau veidoju variācijas. Samalu riekstiņus, ko pielikt klāt, arī kokosriekstu skaidiņas derēja garšiņai. Un pirmajā reizē kūku dekorēju ar kivi gabaliņiem. krāsu kontrasts bija patīkams acij. Paldies, gardi!
K. 2012. gada 28. marts 14:33
Šī kūka ir ideāla, tikai manā receptē nebija nekas jāber virsū, bet masai klāt liek vēl glāzi valriekstus, rezultātā garšo līdzīgi pumpermiķeļiem un atgādina ziemassvētkus :)
m. 2011. gada 17. oktobris 12:11
Es cepu ar paris karotem zirnju miltu, bet bez olas!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize