Mazo kotletīšu mērce [fotorecepte

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 -600g jauktas maltās gaļas (cūkgaļa, liellops)
  • 1 ola
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 2 seleriju kāti
  • Ūdens vai buljons
  • Apmēram 150g saldā krējumu
  • Garšvielas (sāls, pipari u.c.)

Pagatavošana

90 min.
  1. sagatavojam malto gaļu. pievienojam tai sāli, garšvielas maltai gaļai, 1 olu. visu kārtīgi samaisam. protams, var likt arī sīpolu, ķiploku - gaumes lieta. ja bail, ka kotletītes neturēsies kopā (masa ir šķidra, cūkgaļa pārāk taukaina) var pievienot mērcētu baltmaizi vai rīvētu kartupeli. šoreiz ne vienu, ne otru neliku;
    sagatavojam malto gaļu. pievienojam tai sāli, garšvielas mal...
  2. taisam mazas bumbiņas un liekam uz pannas apcepties no visām pusēm. taisot kotletītes var saslapināt ik pa laikam rokas, lai vieglāk :)
    taisam mazas bumbiņas un liekam uz pannas apcepties no visām...
  3. pa to laiku var sagriezt sīpolu, sarīvēt burkānu un sagriezt seleriju kātus (joprojām cenšos tikt vaļā no seleriju kātiem, hehe). domāju, var likt arī kādu papriku vai citus dārzeņus. starpcitu, ap šo laiku varam sākt vārīt kartupeļus vai ko citu, kas būs klāt mērcei;
    pa to laiku var sagriezt sīpolu, sarīvēt burkānu un sagriezt...
  4. kad visa maltā gaļa ir izlietota un sanākušas smukas mazas kotletītes, jāsāk taisīt mērci;
    kad visa maltā gaļa ir izlietota un sanākušas smukas mazas k...
  5. pannā izkausējam sviestu un beram klāt sagrieztos sīpolus, seleriju un burkānus;
    pannā izkausējam sviestu un beram klāt sagrieztos sīpolus, s...
  6. visu apbrūninām. tagad varam pieliet iepriekš sagatavotu buljonu vai vnk ūdeni (apmēram glāze vai divas). šķidrumu vajadzētu tik daudz, lai pēc tam kotletītes būtu daudz maz apsegušās, bet neaizmirstam, ka būs jāpielej vēl saldais krējums. ja nav buljonu, ūdenim var pievienot buljona kubiciņus.
  7. un kad tas viss pāris min būs pavārījies, pielejam klāt saldo krējumu;
    un kad tas viss pāris min būs pavārījies, pielejam klāt sald...
  8. gandrīz uzreiz var pievienot arī mūsu mazās sagatavotās kotletītes;
    gandrīz uzreiz var pievienot arī mūsu mazās sagatavotās kotl...
  9. tagad to visu nedaudz pasautējam, kādas 10-15minūtes. ja mērcei trūkst sāls vai kādu citu garšvielu, to tagad var pielikt. pēc tam pievienojam nedaudz miltus (apceptus vai vnk ūdenī samaisītus, kā nu kurš tos taisa), lai mērci padarītu tumīgāku (apmēram 2-3 tējkarotes, atkarīgs no mērces daudzuma);
    tagad to visu nedaudz pasautējam, kādas 10-15minūtes. ja mēr...
  10. labu apetīti!
    labu apetīti!

Komentāri

Lāsma 2016. gada 29. februāris 22:31
Garšo vienkārši fantastiski!!
Tiešām laba un sātīga recepte :)
jolanta 2015. gada 19. maijs 12:27
mmmmm...labs.....berns pat nepamanija ka sipoli klat un teica,ka vajadzes vel tadu taisit
laura 2014. gada 6. aprīlis 19:25
patiešām garšīgi! man gan bija tikai burkāni un sīpoli, buljona vietā-vegeta.saldā krējuma vietā-skābais. buljonu ieguvu no tā, ka apcepot kotletītes uz lielas liesmas, tās ātri apbrūnē, bet vidus paliek tāds jēlāks. pēc tam kad tās sautējās rodas šis te papildus buljons.klāt tik vegetu, sāli un kārtībā! vēl iesaku(ir cilvēki kas neprot gatavot,un padomi noder)- nemēģiniet visu taisīt vienā pannā! pēc kotletīšu cepšanas tā ir jāmazgā, savādāk sabojāsiet savu ēdienu!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni