Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mazo kotletīšu mērce [fotorecepte

2011. gada 19. marts
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
90 min
1. sagatavojam malto gaļu. pievienojam tai sāli, garšvielas maltai gaļai, 1 olu. visu kārtīgi samaisam. protams, var likt arī sīpolu, ķiploku - gaumes lieta. ja bail, ka kotletītes neturēsies kopā (masa ir šķidra, cūkgaļa pārāk taukaina) var pievienot mērcētu baltmaizi vai rīvētu kartupeli. šoreiz ne vienu, ne otru neliku;
Foto: TeddyWife
2. taisam mazas bumbiņas un liekam uz pannas apcepties no visām pusēm. taisot kotletītes var saslapināt ik pa laikam rokas, lai vieglāk :)
Foto: TeddyWife
3. pa to laiku var sagriezt sīpolu, sarīvēt burkānu un sagriezt seleriju kātus (joprojām cenšos tikt vaļā no seleriju kātiem, hehe). domāju, var likt arī kādu papriku vai citus dārzeņus. starpcitu, ap šo laiku varam sākt vārīt kartupeļus vai ko citu, kas būs klāt mērcei;
Foto: TeddyWife
4. kad visa maltā gaļa ir izlietota un sanākušas smukas mazas kotletītes, jāsāk taisīt mērci;
Foto: TeddyWife
5. pannā izkausējam sviestu un beram klāt sagrieztos sīpolus, seleriju un burkānus;
Foto: TeddyWife
6. visu apbrūninām. tagad varam pieliet iepriekš sagatavotu buljonu vai vnk ūdeni (apmēram glāze vai divas). šķidrumu vajadzētu tik daudz, lai pēc tam kotletītes būtu daudz maz apsegušās, bet neaizmirstam, ka būs jāpielej vēl saldais krējums. ja nav buljonu, ūdenim var pievienot buljona kubiciņus.
7. un kad tas viss pāris min būs pavārījies, pielejam klāt saldo krējumu;
Foto: TeddyWife
8. gandrīz uzreiz var pievienot arī mūsu mazās sagatavotās kotletītes;
Foto: TeddyWife
9. tagad to visu nedaudz pasautējam, kādas 10-15minūtes. ja mērcei trūkst sāls vai kādu citu garšvielu, to tagad var pielikt. pēc tam pievienojam nedaudz miltus (apceptus vai vnk ūdenī samaisītus, kā nu kurš tos taisa), lai mērci padarītu tumīgāku (apmēram 2-3 tējkarotes, atkarīgs no mērces daudzuma);
Foto: TeddyWife
10. labu apetīti!
Foto: TeddyWife
Uz augšu