Suši ar lasi, krabju nūjiņām

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 250 g g suši rīsu
  • 4 suši lapas
  • 1 svaigs gurķis
  • Krabju nūjiņas (pēc vajadzības)
  • Lasis (pēc vajadzības)
  • Philadelphia siers
  • 2.5 ēd. k. rīsu etiķa
  • 2 ēd. k. cukura
  • 0.5 ēd. k. sāls
  • Sojas mērce

Pagatavošana

70 min.
  1. Noskalo rīsus, liek vārīties, aplejot ar 400 ml auksta ūdens - vāra 15 min., ja rīsi vēl ir mazliet cieti, bet ūdens izvārījies, tos kārtīgi apmaisa un beidz vārīt - uzliek katlam vāciņu, apklāj ar dvieli un 5 min ļauj pastāvēt.
  2. Kamēr rīsi gatavojas, pārējās sastāvdaļas pildījumam sagriež - garās, šaurās strēmelēs.
  3. Ieber rīsus lielā bļodā un atdzesē.
  4. Sajauc atsevišķā traukā rīsu etiķi, cukuru, sāli un pievieno rīsiem, visu samaisot.
  5. Uzliek suši lapu uz bambusa paklājiņa un uz suši negludās lapas puses vienmērīgi izklāj rīsus, atstājot no augšējās malas 1 - 1,5 cm malu bez rīsiem. No apakšējās malas 2,5 cm augstumā liek šķēles ar vēlamo pildījumu.
    Uzliek suši lapu uz bambusa paklājiņa un uz suši negludās la...
  6. Tad sāk rullēt no apakšas - liek apakšējo malu tā, lai pildIjums būtu ierullēts un tad rullē tālāk ar bambusa paklājiņa palīdzību.
    Tad sāk rullēt no apakšas - liek apakšējo malu tā, lai pildI...
  7. Rullē arī veselo rullīti, kas izveidojas, kamēr rīsi aizpildījuši atstāto augšējo malu.
    Rullē arī veselo rullīti, kas izveidojas, kamēr rīsi aizpild...
  8. Kad izveidoti 4 rullīši tos griež pa atzīmētajām līnijām uz susi lapām vai cita lieluma, lai gabaliņi būtu vienādi.Nogriezto gabaliņu pielīdzina nākošajam, ko griezīs, jāgriež lēnām, virzot nazi uz priekšu, atpakaļ, lai būtu gludas malas.

    Labu apetīti!
    Kad izveidoti 4 rullīši tos griež pa atzīmētajām līnijām uz...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Inese 2014. gada 5. janvāris 00:10
Par maz ūdens, var jau būt, ka pārāk ilgi vārījāt vai pārāk augstā temperatūrā. Man gan tā bija ar konkrēta ražotāja suši rīsiem, bet iemesli jau var būt dažādi. Noteikti pirms vārīšanas noskalojiet rīsus aukstā ūdenī, kamēr ūdens neiekrāsojas balts. Vāriet tik ilgi, kamēr ir gandrīz gatavi, uzlieciet vāku uz 5 min. un būs labi. Ceru, ka Jums nākameiz sanāks!
Daniels 2014. gada 4. janvāris 18:01
Labdien! Šodien izmēģināju taisīt suši bet neizdevās pašā sākumā. Rīsi vienā putrā saķepuši. Ko izdarīju nepareizi?
Ilze 2012. gada 11. aprīlis 20:53
Liels paldies,par garšīgo recepti.Nekad nebiju taisījusi suši,bet allaž gribēju iemācīties.Tas ir tik jauki,ka pamācība ir tik skurpulozi aprakstīta,ka pat tādam muļķim kā es viss bija skaidrs.Un neticēsiet- man sanāca!Paldies!!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas