Sākums > Receptes > Uzkodas

Suši ar lasi, krabju nūjiņām

2011. gada 19. marts
Foto: Inese
Pagatavošana
70 min
1. Noskalo rīsus, liek vārīties, aplejot ar 400 ml auksta ūdens - vāra 15 min., ja rīsi vēl ir mazliet cieti, bet ūdens izvārījies, tos kārtīgi apmaisa un beidz vārīt - uzliek katlam vāciņu, apklāj ar dvieli un 5 min ļauj pastāvēt.
2. Kamēr rīsi gatavojas, pārējās sastāvdaļas pildījumam sagriež - garās, šaurās strēmelēs.
3. Ieber rīsus lielā bļodā un atdzesē.
4. Sajauc atsevišķā traukā rīsu etiķi, cukuru, sāli un pievieno rīsiem, visu samaisot.
5. Uzliek suši lapu uz bambusa paklājiņa un uz suši negludās lapas puses vienmērīgi izklāj rīsus, atstājot no augšējās malas 1 - 1,5 cm malu bez rīsiem. No apakšējās malas 2,5 cm augstumā liek šķēles ar vēlamo pildījumu.
Foto: Inese
6. Tad sāk rullēt no apakšas - liek apakšējo malu tā, lai pildIjums būtu ierullēts un tad rullē tālāk ar bambusa paklājiņa palīdzību.
Foto: Inese
7. Rullē arī veselo rullīti, kas izveidojas, kamēr rīsi aizpildījuši atstāto augšējo malu.
Foto: Inese
8. Kad izveidoti 4 rullīši tos griež pa atzīmētajām līnijām uz susi lapām vai cita lieluma, lai gabaliņi būtu vienādi.Nogriezto gabaliņu pielīdzina nākošajam, ko griezīs, jāgriež lēnām, virzot nazi uz priekšu, atpakaļ, lai būtu gludas malas.

Labu apetīti!
Foto: Inese
Uz augšu