Krējuma-šokolādes torte "bruņurupucis"

5 1

Sastāvdaļas

  • Pankūkām
  • 6 olas, 2 glāzes cukurs (1 glāze 200ml), 3 glāzes milti, 1 tējkarote sodas, 1 naža gals citronskābes
  • Krējuma masai
  • Biezs skābais krējums 1l, 1 glāze cukurs
  • Šokolādes glazūrai
  • Sviests 180g, 6 ēdamkarotes kakao pulveris, 6 ēdamkarotes krējums, 6 ēdamkarotes cukurs

Pagatavošana

120 min.
  1. Ņem 6 olas, 2 glāzes cukurs (1 glāze ~ 200ml), 3 glāzes milti, 1 tējkarote sodas, 1 naža gals citronskābes.
    Ņem 6 olas, 2 glāzes cukurs (1 glāze ~ 200ml), 3 glāzes milt...
  2. Jāizmaisa olas ar cukuru, tad pievieno miltus, sodu un citronskābi, līdz kļūst bieza, viendabīga masa.
    Jāizmaisa olas ar cukuru, tad pievieno miltus, sodu un citro...
  3. Iegūto masu cep no abām pusēm cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā. Ja nevar cepeškrāsnī cept ar režīmu no abām pusēm, tad pankūka ir jāapgriež un jācep arī no otras puses.
    Iegūto masu cep no abām pusēm cepeškrāsnī 200 grādu temperat...
  4. Izceptās pankūkas atdzesē. Tad ar glāzi izspiež apaļas mazas pankūciņas. pankūkas, kuras ir biezākas pārgriež uz pusēm.
    Izceptās pankūkas atdzesē. Tad ar glāzi izspiež apaļas mazas...
  5. Pagatvo krējuma masu: 1l biezu skābo krējumu samaisa ar 1 glāzi cukura līdz cukurs izšķīst.
    Pagatvo krējuma masu: 1l biezu skābo krējumu samaisa ar 1 gl...
  6. Mazās apaļās pankūkas mērcē krējuma masā un kārto uz liela šķīvja bruņurupuča bruņu formā.
    Mazās apaļās pankūkas mērcē krējuma masā un kārto uz liela š...
  7. Sakārtotās "bruņurupuča bruņas" astāj uz vairākām stundām ievielkties. Vislabāk gatavot vakarā, lai pa nakti var kārtīgi krējums ievilkties pankūkās.
  8. Kad krējums kārtīgi ievilcies pankūkās, tad pagatavo šokolādes glazūru. Ņem sviestu 180g, 6 ēdamkarotes kakao pulvera, 6 ēdamkarotes krējuma, 6 ēdamkarotes cukura.
    Kad krējums kārtīgi ievilcies pankūkās, tad pagatavo šokolād...
  9. Katliņa apakšā izkārto sviestu, tad liek klāt visu pārējo un uz lēnas uguns maisa un kausē visu kopā līdz kļūst viendabīga masa.
    Katliņa apakšā izkārto sviestu, tad liek klāt visu pārējo un...
  10. Šokolādes masu atdzesē līdz tā kļūst remdena (apmēram 10 minūtes) un pārlej pāri izkārtotajām "bruņām".
    Šokolādes masu atdzesē līdz tā kļūst remdena (apmēram 10 min...
  11. Pagatavoto torti ieliek ledusskapī līdz šokolādes glazūra kļūst cieta.
  12. Labu apetīti! :)

Komentāri

iveta 2015. gada 11. janvāris 23:54
Torte tiesam viegli pagatavojama un garda. Es starp kartam liku planas abola skelites un valeiekstus un nedaudz dzerbenju cukades(sasmalcinatas) un rotaju ne ar sokolades glazuru,bet valrieksti un riveta sokolade. Super!
Aiva 2013. gada 16. oktobris 13:41
Man ome gadus 15 atpakaļ taisīja šādu kūku cepa katru ripiņu atsevišķi, un lai nebūtu tik trekna ripiņas mērcēja tīrkultūrā mmmm nu dievīga sanāca un citronskābes vietā lika citronu sulu un miziņas pierīvēja. Tā bija mums topa kūka.
Tagad recepti biju piemirsusi un atradu tavu mmm garda man jau nu ļoti garšo.
Lienīte 2013. gada 12. aprīlis 11:07
Šodien gatavošu šo torti, bet domāju vēl pielikt klāt banānu ripiņas (pirms pārliet ar šokolādi).

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize