Cūkgaļas šašliks majonēzē ar sinepēm

4 1
Cūkgaļas šašliks majonēzē ar sinepēm
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Grila ēdienu
Sašliks sanāk burvīgs - majonēze tam dod maigumu, bet sinepes pikantumiņu.

Sastāvdaļas

  • 2 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 400 ml majonēzes
  • 4-5 ēd. k. sinepju ar sinepju graudiem
  • 3 sīpoli
  • Garšvielas šašlikam
  • Sāls

Pagatavošana

800 min.
  1. Cūkgaļu sagriež tik lielos kubiciņos cik lielus vēlas šašlika gabaliņus.
  2. Cūkgaļas gabaliņiem pievieno majonēzi, un Santa Maria garšvielas šašlikam, sinepes, kā arī gredzenos sagrieztus sīpolus. Visu kārtīgi samaisa.
  3. To visu noliek ledusskapī nostāvēties, vēlams uz nakti. Bet šašlika marinēšana ir tikai puse no padarītā darba. Lielākais darbs, no kura atkarīgs iznākums - grilēšana.
  4. Sašliku cep izmantojot grilam paredzētās ogles. Kad ogles jau sakarsušas, tad pievieno tām bērza vai vai alkšņa malkas skaliņus, vai zariņus ar visām lapām.
  5. Šašlika cepšanai man parasti aiziet apmēram 2 stundas, jo to nevis ātri apcepu no visām pusēm , bet gan kūpinu bērza malkas, vai alkšņa malkas dūmos.
  6. Ik pa brīdim šašlika iesmus apgriežot, un šašliku uz iesmiem apsmērēju ik pa brīdim ar augu eļļu (tad tie sanāk zeltaini brūni). Nedaudz pacietības grilēšanas laikā, un iznākums- vienreizēji garšīgs šašliks, ļoti aromātisks (pateicoties bērza vai alkšņa zariņiem).

    Labu apetīti!
    Ik pa brīdim šašlika iesmus apgriežot, un šašliku uz iesmiem...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Līna 2012. gada 10. oktobris 11:36
Kurš gan cep uz uguns? Šašliks ir jācep dūmos, nevis ugunī jādedzina.
zakis 2011. gada 23. jūnijs 22:43
nedrikst pievienot alksnu lapas tad gala ir indiga, bet aromats protams ir specigs,bet ideja ir laba, ar berzu malku slapju var kupinat galu nekada vaina, pamisus alksni ari likam.bet par gaumi nestridas, butu jauki un viegli zivi pagatavot tada veida.
Aiga 2011. gada 20. jūnijs 21:25
tas ir dūmos kūpināts šašliks, kurš garšo un smaržo vienkārši burvīgi...:) Uz uguns apdedzināt nav liela māka

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni