Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas šašliks majonēzē ar sinepēm

2011. gada 16. marts
Foto: Depositphotos.com
Sašliks sanāk burvīgs - majonēze tam dod maigumu, bet sinepes pikantumiņu.
Pagatavošana
800 min
1. Cūkgaļu sagriež tik lielos kubiciņos cik lielus vēlas šašlika gabaliņus.
2. Cūkgaļas gabaliņiem pievieno majonēzi, un Santa Maria garšvielas šašlikam, sinepes, kā arī gredzenos sagrieztus sīpolus. Visu kārtīgi samaisa.
3. To visu noliek ledusskapī nostāvēties, vēlams uz nakti. Bet šašlika marinēšana ir tikai puse no padarītā darba. Lielākais darbs, no kura atkarīgs iznākums - grilēšana.
4. Sašliku cep izmantojot grilam paredzētās ogles. Kad ogles jau sakarsušas, tad pievieno tām bērza vai vai alkšņa malkas skaliņus, vai zariņus ar visām lapām.
5. Šašlika cepšanai man parasti aiziet apmēram 2 stundas, jo to nevis ātri apcepu no visām pusēm , bet gan kūpinu bērza malkas, vai alkšņa malkas dūmos.
6. Ik pa brīdim šašlika iesmus apgriežot, un šašliku uz iesmiem apsmērēju ik pa brīdim ar augu eļļu (tad tie sanāk zeltaini brūni). Nedaudz pacietības grilēšanas laikā, un iznākums- vienreizēji garšīgs šašliks, ļoti aromātisks (pateicoties bērza vai alkšņa zariņiem).

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu