Pelēkie zirņi [fotorecepte

3 1

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • 500 g pelēko zirņu
  • 300 -400g žāvētas krūtiņas vai jebkuru citu žāvētu gaļu
  • 2 vidēji sīpoli
  • Ūdens
  • Garšvielas (sāls, pipari)
  • + kefīrs

Pagatavošana

120 min.
  1. lai pelēkie zirņi ātrāk izvārītos, vēlams tos iemērkt ūdenī vismaz uz 4-5h, labākajā gadījumā uz visu nakti;
  2. pēc tam, kad zirņi ir peldējušies ūdenī, varam sākt tos gatavot. nolejam to ūdeni, kurā zirņi stāvēja, varam arī paskalot tos tekošā ūdenī turot tos caurdurī vai sietā. katlā ielejam tīru ūdeni (kādu puskatlu vai pat mazāk, atkarībā cik tad daudz tos zirņus gatavosiet, jebkurā gadījumā vienmēr var ūdeni vai nu pieliet klāt vai noliet), un beram iekšā pelēkos zirņus, lai vārās;
  3. ik pa laikam vēlams noņemt tās putas, kas veidojas katlā;
  4. zirņi varētu vārīties vismaz 1,5h vai pat 2h, atkarīgs no zirņiem :) ja ūdens ir gandrīz viss iztvaicējis, varam nedaudz pievienot vārošu ūdeni klāt, lai tie labāk izvārītos.
  5. kad zirņi jau ir gandrīz gatavi, pievienojam sāli (kādu 1 ēdamkaroti).
  6. kā arī sagriežam gaļu kubiciņos un sīpolus;
  7. un visu liekam uz pannas apcepties. eļļu neizmantojam, jo būs tauciņi no gaļas;
  8. kad sīpoli un gaļa jau ir apbrūninājušies, pakaisam pa virsu maltus melnos piparus, visu samaisam un gaidam, kad līdz galam izvārīsies pelēkie zirņi;
  9. kad zirņi ir gatavi, nolejam visu šķidrumu, kas katlā palicis caurdurī vai sietā, zirņus beram atpakaļ katlā un ieberam iekšā arī apcepto gaļu un sīpolus, visu samaisam kopā. pasautējam uz izslēgtiem riņkiem pāris minūtes;
  10. liekam iekšā pelēkos zirņus bļodā un neaizmirstam par kefīru!

Komentāri

Kaža 2013. gada 23. decembris 16:18
Sega būs pie griestiem...
Paldies.
Oto 2013. gada 15. septembris 19:26
Lai nebūtu jāgāzē pēc pelēko zirņu ēšanas tad vai nu mērcē uz nakti vieglā sodas ūdenī pirms izskalošanas, vai arī pieliek kinzu(koriandru), vai kumīnu.
vvvk 2013. gada 7. janvāris 18:48
Zirņiem vāroties vajag piešaut kādu naža galu dzeramās sodas, tad ir gatavi krietni ātrāk, bet jāuzmanās, lai nepārskrien pāri, jo soda putojas

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Pamatēdieni

Jaunākās receptes