Sāļās maizītes

4 1
Sanāk 6 lielas vai 12 mazas maizītes.

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 800 ml kviešu miltu
  • 1 ēd. k. cepamā pulvera
  • 2 tējk. Dansukker niedru cukura "Demerara"
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 100 g sviesta
  • 400 ml piena
  • 200 ml sarīvēta siera
  • Pildījumam:
  • 300 ml smalki sagriezta purava
  • 100 g strēmelēs sagrieztas salami desas
  • vai
  • 100 ml sagrieztu kaltēto tomātu
  • 100 g kubiņos sagriezta fetas siera
  • 50 ml sagriezta svaiga bazilika
  • vai
  • 100 g gabalos sagriezta kūpināta šķiņķa
  • 1 /2 gabalos sagrieztas sarkanās paprikas
  • 1 ēd. k. svaiga oregāno (raudenes)

Pagatavošana

30 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 250°C.
  2. Samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru un sviestu, pievieno pienu, rūpīgi samaisa. Samaisa izvēlētā pildījuma sastāvdaļas un pievieno mīklai.
  3. Sadala mīklu pa kēksu formām un pārkaisa pāri sarīvēto sieru. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 12 minūtes (ja izmanto mazās formas) vai apmēram 18 minūtes (ja lielās).
  4. Maizītes var pasniegt siltas vai aukstas, tāpēc tās lieliski der kā ceļa maizītes.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize