Kartupeļu, burkānu un selerijas krēmzupa

5 1
Recepte tika atrasta ārzemju saitos, un tur pirms biezzupas ieliešanas, šķīvī tika iedrupināts nedaudz arī blue siers, bet man likās, ka kopā ar gaļu tas īsti negāja kopā.. bet varbūt tā ir tikai gaumes lieta un jums patiks.. :)

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 2-3 kāti selerijas
  • 3-4 kartupeļi
  • 1-2 burkāni
  • 1 neliels sīpols
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 100 g saldā krējuma
  • Baltmaizes grauzdiņi
  • Pāris šķēles kūpinātas karbonādes vai bekona, vai citas gaļas izstrādājuma, ko vēlaties pievienot zupai
  • Sviests
  • Garšvielas
  • Zaļumi
  • Ūdens vai buljons

Pagatavošana

45 min.
  1. Notīra kartupeļus un burkānus, sagriež tos.
    Notīra kartupeļus un burkānus, sagriež tos.
  2. Liek uz plīts vārīties katlu ar ūdeni. Ūdeni vajag tik daudz, lai dārzeņi būtu nedaudz nosegti. Ūdens vietā, protams, var izmantot ari buljonu, būs daudz garšīgāk. Kā tikko ūdens vai buljons sāk vārīties, ber klāt sagrieztos kartupeļus un burkānus. Neaizmirst pievienot sāli.
    Liek uz plīts vārīties katlu ar ūdeni. Ūdeni vajag tik daudz...
  3. Pa to laiku sagriež sīpolu, kā arī selerijas kātus.
    Pa to laiku sagriež sīpolu, kā arī selerijas kātus.
  4. Uz pannas uzkarsē sviestu un apcep sagriezto sīpolu un seleriju kātus.
    Uz pannas uzkarsē sviestu un apcep sagriezto sīpolu un seler...
  5. Kā tikko sīpoli ir kļuvuši nedaudz brūni, iespiež pannā arī ķiplokus, un nedaudz apbrūnina tos.
    Kā tikko sīpoli ir kļuvuši nedaudz brūni, iespiež pannā arī...
  6. Ap šo laiku kartupeļiem un burkāniem vajadzētu būt jau gandrīz gataviem. Pievieno katlā apceptos sīpolus un selerijas. Pavāra visu 5 -10 min. uz vidējas temperatūras.
    Ap šo laiku kartupeļiem un burkāniem vajadzētu būt jau gandr...
  7. Sagatavo grauzdiņus. Sagriež baltmaizi kubiciņos un liek cepeškrāsnī uz folija vai kādā traukā apbrūnināties - 200 grādos. Tas varētu aizņemt 10 - 15 min.
    Sagatavo grauzdiņus. Sagriež baltmaizi kubiciņos un liek cep...
  8. Vēl jāsagriež gaļa kubiciņos, un tie nedaudz jāapcep, bet nevajadzētu izmantot eļļu vai sviestu apcepšanai, lai gaļa nebūtu taukaina. Dažas minūtes uz pannas un pietiks. Starpcitu, es izmantoju kūpinātu karbonādes gabaliņus.
    Vēl jāsagriež gaļa kubiciņos, un tie nedaudz jāapcep, bet ne...
  9. Zupa noteikti jau ir gatava, kartupeļi un burkāni mīksti, laiks pievienot tikai vēl saldo krējumu ( ~ 100 g), pavāra vēl 5 min.
    Zupa noteikti jau ir gatava, kartupeļi un burkāni mīksti, la...
  10. Ja mājās ir kādi zaļumi burciņās, piemēram, dilles vai kas cits, var droši pievienot. Tā kā zupu gatavo uz ūdens bāzes, beigās pievieno arī vienu dārzeņu buljona kubiciņu.
    Ja mājās ir kādi zaļumi burciņās, piemēram, dilles vai kas c...
  11. lej zupu blenderī, sablenderē to un lej šķīvjos iekšā. Pa virsu pārber gaļas gabaliņus, grauzdiņus un zaļumus.
    lej zupu blenderī, sablenderē to un lej šķīvjos iekšā. Pa vi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

recepte 2016. gada 26. februāris 10:04
Interesanta recepte.Izmeginasu.Paldies.
Gundega 2014. gada 3. jūnijs 16:05
SANĀCA gardi - variēju ar gaļu - tās vietā sviestā apcepu šampinjonus, beigās gan neblenderēju zupu, arī iztiku bez garuzdiņiem.Blue siers tā cienītājiem zupā patiks, to tad sarīvē un šķīvītī pirms zupas liešanas liek kurš vēlas;)
Inda Ganga 2014. gada 1. aprīlis 21:07
Ļoti gardi!! Pūles ir tā vērtas, lai vakara noslēgumā baudītu šīs garšas! :) Iesaku!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas