Sākums > Receptes > Zupas

Kartupeļu, burkānu un selerijas krēmzupa

2011. gada 15. marts
Foto: TeddyWife
Recepte tika atrasta ārzemju saitos, un tur pirms biezzupas ieliešanas, šķīvī tika iedrupināts nedaudz arī blue siers, bet man likās, ka kopā ar gaļu tas īsti negāja kopā.. bet varbūt tā ir tikai gaumes lieta un jums patiks.. :)
Pagatavošana
45 min
1. Notīra kartupeļus un burkānus, sagriež tos.
Foto: TeddyWife
2. Liek uz plīts vārīties katlu ar ūdeni. Ūdeni vajag tik daudz, lai dārzeņi būtu nedaudz nosegti. Ūdens vietā, protams, var izmantot ari buljonu, būs daudz garšīgāk. Kā tikko ūdens vai buljons sāk vārīties, ber klāt sagrieztos kartupeļus un burkānus. Neaizmirst pievienot sāli.
Foto: TeddyWife
3. Pa to laiku sagriež sīpolu, kā arī selerijas kātus.
Foto: TeddyWife
4. Uz pannas uzkarsē sviestu un apcep sagriezto sīpolu un seleriju kātus.
Foto: TeddyWife
5. Kā tikko sīpoli ir kļuvuši nedaudz brūni, iespiež pannā arī ķiplokus, un nedaudz apbrūnina tos.
Foto: TeddyWife
6. Ap šo laiku kartupeļiem un burkāniem vajadzētu būt jau gandrīz gataviem. Pievieno katlā apceptos sīpolus un selerijas. Pavāra visu 5 -10 min. uz vidējas temperatūras.
Foto: TeddyWife
7. Sagatavo grauzdiņus. Sagriež baltmaizi kubiciņos un liek cepeškrāsnī uz folija vai kādā traukā apbrūnināties - 200 grādos. Tas varētu aizņemt 10 - 15 min.
Foto: TeddyWife
8. Vēl jāsagriež gaļa kubiciņos, un tie nedaudz jāapcep, bet nevajadzētu izmantot eļļu vai sviestu apcepšanai, lai gaļa nebūtu taukaina. Dažas minūtes uz pannas un pietiks. Starpcitu, es izmantoju kūpinātu karbonādes gabaliņus.
Foto: TeddyWife
9. Zupa noteikti jau ir gatava, kartupeļi un burkāni mīksti, laiks pievienot tikai vēl saldo krējumu ( ~ 100 g), pavāra vēl 5 min.
Foto: TeddyWife
10. Ja mājās ir kādi zaļumi burciņās, piemēram, dilles vai kas cits, var droši pievienot. Tā kā zupu gatavo uz ūdens bāzes, beigās pievieno arī vienu dārzeņu buljona kubiciņu.
Foto: TeddyWife
11. lej zupu blenderī, sablenderē to un lej šķīvjos iekšā. Pa virsu pārber gaļas gabaliņus, grauzdiņus un zaļumus.
Foto: TeddyWife
Uz augšu