Sākums > Receptes > Uzkodas

Supervienkārša pastēte Kārļa Streipa gaumē

2005. gada 5. maijs
Foto: Shutterstock.com
Gaisīga un maiga vistu akniņu pastēte Kārļa Streipa gaumē.
Pagatavošana
30 min
1. Notīri vistas akniņas un ieliec tās virtuves kombainā. Samal tās pilnīgi.
2. Uz vidējas uguns pannā ielej mazliet augu eļļas. Pievieno maltās aknas un cep, ik pa brīdim maisot, līdz tās vispirms kļūst rozīgas un pēc tam brūnas. Izņem tās no pannas, ieliec ledusskapī un pilnīgi atdzesē.
3. Kad akniņas ir atdzisušas, saliec tās, krējuma sieru un aknu desu/pastēti bļodā. Ar elektrisko, rokā turamo kuļamo, kul vismaz 10, vēlams 15 vai 20 minūtes (protams, ja ir kuļamais uz "kājiņas", šis process ir ievērojami vieglāks). Pastēte kuļot kļūst gaišāka. Kulšanas laikā pievieno vispirms visu sulu no viena citrona un sauju kaltēto sīpolu. Kādu laiciņu pakul un pagaršo. Pastētei jābūt mazliet ieskābai, ja liekas, ka vajag, piespied vēl puscitrona un tad vēl puscitrona.
4. Saliec pastēti mazākās bļodiņās, pārklāj ar plastmasas plēvi un labi atdzesē. Pasniedz ar rupmaizi vai saldskābmaizi.
5. Piezīme: Kaltētos kapātos sīpolus var atrast veikalos garšvielu nodaļā. Ja kaltēto sīpolu gabaliņi ir palieli, tos derētu pakapāt, lai gabaliņi ir mazi. Var lietot arī svaigus sīpolus, taču pastētē tie izmirkst.
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu