Ķīnas mērce 2

2011. gada 12. marts
Foto: agita
Pagatavošana
120 min
1. Tomātus nomazgāun samaļ.Burkānus notīra un sarīvē,papriku arī atīra no sēklām un sagriež,sīpolus atīra un sakapā.visu iepriekš sagatavo ieliek katlā(ieteiktu pameklēt patiešām lielu katlu)un pievieno sāli,uzvāra un tad sautē uz lēnas uguns,apmēram 20-30 min(kamēr burkāni mīksti).annanāsiem nolej sīrupu.Sīrupu sajauc ar kartupeļu cieti un etiķi.annanāsu gabaliņus,pievieno sautējumam kā arī cukuru un piparus ar.vāra 5-10 min.iepriekš sagatavoto sirupu ielej katlā,samaisa un vāra līdz pirmajam burbulim.(NEVāRīT,citādi nebūs mērce bet ķīselis).tad visu salej burkas un aizvāko.
2. P.S kartupeļu cieti,sāli,cukuru,etiķi jāliek atkarībā no tomātu veida,ja tomāti izteikti miltaini,tad nevajdzētu tik daudz kartupeļu cietes.(tā kā man bija tomati no manis pašas siltumnīcas,tad iznāca dikti garšīgi ar nelielu asumiņu).
3. VEIKSMI DARBā.ATCERIETIES JEBKURU ēDIENU JāTAISA AR MīLESTīBU UN PRIEKU SIRDī.;)
Uz augšu