Liellopu gaļas sautējums [fotorecepte

4 1

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 600 g liellopa filejas
  • 2 sīpoli
  • 3 vidēji burkāni
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 10 vidēji kartupeļi
  • Garšvielas (sāls, pipari, lauru lapas)
  • 1 bundžiņa ar veseliem tomātiem savā sulā
  • 2 -3 tējkarotes worčesteras mērces
  • Apmēram 1 glāze sausā sarkanā vīna
  • Ūdens

Pagatavošana

150 min.
  1. nomazgājam fileju un sagriežam to palielos gabalos;
    nomazgājam fileju un sagriežam to palielos gabalos;
  2. apkaisam tur pat uz dēlīša sagriezto fileju ar sāli un pipariem;
    apkaisam tur pat uz dēlīša sagriezto fileju ar sāli un pipar...
  3. tālāk mums pavisam nedaudz jāapcep šos gabaliņus. to var darīt gan uzreiz katlā kur sautēsiet gaļu ar dārzeņiem vai arī pannā. es izvēlējos to darīt pannā. uzkarsējam eļlu un liekam apcepties gabaliņus;
    tālāk mums pavisam nedaudz jāapcep šos gabaliņus. to var dar...
  4. pa to laiku varam sagriezt sīpolus, burkānus un ķiplokus. un neaizmirstam, ka gaļu vajag tikai nedaudz apbrūnināt, tās vidus noteikti vēl būs rozā;
    pa to laiku varam sagriezt sīpolus, burkānus un ķiplokus. un...
  5. kad gabaliņi ir apbrūninājušies, izņemam tos no pannas, liekam tos uz atsevišķa šķīvja vai arī uzreiz katlā, kur to sautēsim. bet tajā pašā pannā, kur apcepām gaļu liekam iekšā sīpolus ar burkāniem;
    kad gabaliņi ir apbrūninājušies, izņemam tos no pannas, liek...
  6. mēģinam notīrīt pa to laiku arī kartupeļus ātri ;)
    mēģinam notīrīt pa to laiku arī kartupeļus ātri ;)
  7. kad sīpoli ir kļuvuši zeltaini brūni, liekam iekšā mazos gabaliņos sagrieztus ķiplokus un pavisam nedaudz tos apcepjam;
    kad sīpoli ir kļuvuši zeltaini brūni, liekam iekšā mazos gab...
  8. tagad laiks visu likt katlā! gaļu, sīpolus, burkānus, ķiplokus liekam vienā katlā, pa virsu varam ielikt pāris lauru lapas, pāris piparu graudiņus;
    tagad laiks visu likt katlā! gaļu, sīpolus, burkānus, ķiplok...
  9. kā arī liekam iekšā tomātus no bundžas, kurus pirms tam esam sagriezuši smalkāk. var pievienot arī pāris ēdamkarotes tomātu mērces papildus;
    kā arī liekam iekšā tomātus no bundžas, kurus pirms tam esam...
  10. beram iekšā arī kartupelus, kurus esam pārgriezuši četrās daļās;
    beram iekšā arī kartupelus, kurus esam pārgriezuši četrās da...
  11. laiks pievienot arī vīnu. atdzīšos - pirmo reizi taisu ēdienu, kur izmanto alkoholu :) katlā ielejam apmēram 1 glāzi sausā sarkanā vīņa;
    laiks pievienot arī vīnu. atdzīšos - pirmo reizi taisu ēdien...
  12. pievienojam ūdeni, tā lai kartupeļi un gaļa būtu gandrīz pārklājušies. ūdens vietā droši var izmantot arī kādu buljonu, kas iepriekš sagatavots;
    pievienojam ūdeni, tā lai kartupeļi un gaļa būtu gandrīz pār...
  13. un tagad to visu sautējam vismaz 2h vai pat ilgāk, atkarīgs no tā, kā kartupeļi turēs savu formu. neaizmirstam, protams, to visu ik pa laikam apmaisīt, pievienot papildus sāli un citas garšvielas, ja nepieciešams;
    un tagad to visu sautējam vismaz 2h vai pat ilgāk, atkarīgs...
  14. galvenais šajā ēdienā laikam ir tas, lai gaļa būtu mīksta, tā, lai tā viegli dalītos. ja pēc 2h sautēšanas ūdens katlā tomēr ir daudz, var pievienot 1 ēdamkaroti miltu vai cieti, lai mērci padarītu tumīgāka. es gan neko neliku klāt pēc sautēšanas, jo mazākie kartupeļi bija nedaudz izjukuši un biezums bija labs.
    galvenais šajā ēdienā laikam ir tas, lai gaļa būtu mīksta, t...

Komentāri

Janis Pasters 24. februāris 20:42
Variācijas par šo tēmu:
Liellopa vietā - vaļa gaļa, kartupeļu vietā - vidēja izmēra kālis. Sautēju 1h.
Renāte 2015. gada 17. augusts 14:22
Izcili labs rezultāts,visiem garšoja!
Andrejs 2015. gada 7. februāris 16:30
Šī ir baigi labā recepte.... vienreiz pamēģināju uztaisīt.... tagad ļoti bieži taisu. Worčesteras mērce piedod interesantu garšu. Bez vīna arī garšīgi sanāk.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni