Bulgārijas omes cepta ķirbja recepte

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 gb. ķirbis
  • Cukurs tik cik nepieciešams lai nosegtu pannas dibenu
  • Medus 2-3 ēd.k
  • Kanēlis 1 t.k
  • Sauja valriekstu
  • Vārošs ūdens 1 glāze

Pagatavošana

45 min.
  1. Nomazgājam ķirbi. Sargiežam ķirbi lielos gabalos. Iztīram no sēklām un no mīkstajām ''skiedriņām". Sēkliņas garšīgas izkaltētas, tāpēc ārā nemetam.
  2. Ņemam pannu. Iekaisam cukuru tā lai nosedz pannas dibenu (man mājās bija arī brūnais cukurs, nedaudz piebēru arī to), kanēli, riekstus un medu. Uzvāram kādu glāzi ūdens. Var aī mazāk, viss atkarīgs no pannas lieluma. Ūdeni vajag tā lai nosedz cukuriņu un kad izgaros veidojas garda karamele.
  3. Uz pannas kārto ķirbi ar mizu uz augšu.
  4. Liekam cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 C un cepam kādas 30 min. Arī jāskatās no ķirbja - citi mīkstāki, citi cietāki. Kad ķirbis gatavs, varam ēst uzreiz karstu vai labāk atstāt lai mirkst karamelē un sasūcās vēl vairāk ar gardumiem.
  5. Pasniedzm uz šķīvīša, uzlejam pa virsu kaarmeli, riekstiņus.
    Pasniedzm uz šķīvīša, uzlejam pa virsu kaarmeli, riekstiņus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti