Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Burgers "Bigmac" mājas gaumē

2011. gada 10. marts
Foto: Kristaps Gerliņš
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo visas sastāvdaļas ērtākai gatavošanai.
Foto: Kristaps Gerliņš
2. Uztaisa mērci. Tai vajadzēs 1/2 sīpolu, majonēzi un Franču mērci. Ieliek ~ 3 ēd. k. majonēzes trauciņā. Turpat ieliek 2 ēd. k. Franču mērces.
Foto: Kristaps Gerliņš
3. Sakapā sīpolu gabaliņos un ieber trauciņā pie mērces. Sakuļ, pagaršo, ja liekas par stipru, tad pieliek vairāk majonēzes, ja mērce sanāk par maz tad attiecīgi liek vēl klāt sastāvdaļas. Kad mērce gatava, ieliek ledusskapī uz 30 min.
Foto: Kristaps Gerliņš
4. Gatavo kotletes burgeriem. Samīca liellopa gaļu ar piedevām gaļai un sāli. No samīcītās masas veido gaļas bumbiņas (golfa bumbiņas lielumā).
Foto: Kristaps Gerliņš
5. Uz pannas izklāj cepamo papīru, uz tā izkārto gaļas bumbas un veido plānas kotletes. Svarīgi tās veidot lielas, jo cepšanas procesā gaļa sarūk.
Foto: Kristaps Gerliņš
6. Nogriež tikpat liela izmēra cepamo papīru un liek kotletēm pa virsu tā, lai visas apklātas.
7. Liek kotletes saldētavā uz ~ 30 min. (tas jādara, lai plānā kotlete neizjuktu, kad ņems rokā un liks uz pannas).
Foto: Kristaps Gerliņš
8. Kamēr kotletes saldējas, ņem burgermaizītes pārgriež uz pusēm.
Foto: Kristaps Gerliņš
9. Ja ir tosteris, tad var maizīti apgrauzdēt, lai maize gardāka.
Foto: Kristaps Gerliņš
10. Maizes augšu tosterī tur aptuveni 1 minūti tā, lai viegli apgrauzdējas. Maizes apakšu tur tik ilgi, kamēr iekšējā daļa viegli brūna (~2 min.).
Foto: Kristaps Gerliņš
11. Cep kotletes. Uzlej eļļu, uzsilda pannu, liek virsū sasalušās kotletes. Kotletes jāapgriež uzmanīgi, jo var izjukt pēc atkušanas.
Foto: Kristaps Gerliņš
12. Tomātu, marinētu gurķi sagriež ripās, sagriež salātu, atlikušo pusi sīpola un sieru
Foto: Kristaps Gerliņš
13. Uz maizes uzsmērē Iepriekš sagatavoto mērci un kārto šādā secībā: Krievijas siers, kotlete, kausētais siers, uzspiež mazlietiņ kečupu, atkal liek kotleti. Tālāk liek ko vien gribās un kādā secībā gribās (sastāvdaļās ierakstīju ko es parasti lieku).
Foto: Kristaps Gerliņš
14. Ja grib, var burgerus uzsildīt pirms pasniegšanas lai būtu silti.

Labu apetīti!
Foto: Kristaps Gerliņš
Uz augšu