Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista ar mango un kariju

2011. gada 10. marts
Foto: karina
Pagatavošana
30 min
1. Šķēlēs sagriež sīpolus, vistu, mango un papriku.
2. Uzkarsēt 2 ēdamkarotes eļļas lielā kastrolī uz nelielas uguns, pievieno sīpolus un cep, apmaisot, līdz mīksts, apmēram 5 minūtes. Pievieno papriku un eļļas ēdamkaroti, apcep 2 minūtes. Pievienot karija pulveri un ķimeņes un apcep vēl dažas minūtes. Ja nepieciešams, var pievienot vairāk eļļas.
3. Tad pievieno ingveru un ķiploku un cep vēl 1 minūti.
4. Pielej etiķi, ūdeni un pievieno 1 / 2 no sagriezta mango. Uzlikt lielāku uguni un novest līdz vārīšanās temperatūrai. Tad samazināt uguni un vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Noņemt kastroli no plīts.
5. Uzvārīto mērcīti samalt blenderī un ieliet atpalaļ kastrolī.
6. Pievienot vistas gabalus un rozīnes.
7. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, uzlikt vāku un
8. vāraīt 8-10 minūtes.
9. Pievieno atlikušos mango gabaliņus un krējumu.
10. Silda uz ļoti nelielas uguns apmēram 1-2 minūtes, nenovedot līdz vārīšanai.
11. Pievienot garšvielas pēc garšas.
12. Ja mērce ir pārāk salda, pievieno nedaudz etiķa.
13. Ja mērce ir nepietiek
14. oši salda , pievieno šķipsniņu cukura.
15. Pievieno sāli un piparus.
16. Rotā ar koriandru.
17. Pasniedz ar rīsiem.
Uz augšu