Austrumu noskaņu nūdeļzupa

5 1

Sastāvdaļas

  • Ūdens 2l
  • Vistu stilbiņi – 3/4 gab
  • Paprika – 1 gab
  • Burkāni – 2 gab
  • Kāposts – 250g
  • Ingvera sakne – mazs gabaliņš
  • Ķiploks – 3/4 daiviņas
  • Nūdeles – 150 g
  • Garšvielas: sāls, malti pipari (tējk.), lauru lapas, timiāns (svaigs, protams, vislabāk), 2-3 buljona kubiņi (ieteicams bio)

Pagatavošana

45 min.
  1. Nepieciešamie produkti:
    Nepieciešamie produkti:
  2. Katlā liek vārīties ūdeni un vistas stilbiņus buljonam (pieber tējkaroti sāls):
    Katlā liek vārīties ūdeni un vistas stilbiņus buljonam (pieb...
  3. Tikmēr sagatvo pārējos produktus.
  4. Sadala papriku un sagriež to plānās šķēlītēs:
    Sadala papriku un sagriež to plānās šķēlītēs:
  5. Burkānus nomizo un sagriež ripiņās:
    Burkānus nomizo un sagriež ripiņās:
  6. Ne pārāk sīki sagriež kāpostu:
    Ne pārāk sīki sagriež kāpostu:
  7. Nomizo ingvera sakni un ķiploka daiviņas:
    Nomizo ingvera sakni un ķiploka daiviņas:
  8. Ingveru (pikantumam un svaigumam) sarīvē un ķiploka daiviņas (aromātam) sīki sagriež (ja ir ķiploku spiede, labāk izmantot to):
    Ingveru (pikantumam un svaigumam) sarīvē un ķiploka daiviņas...
  9. Kad vistas stilbiņi ir izvārījušies (pēc ~20 min), tos ņem ārā no katla, atdzesē:
    Kad vistas stilbiņi ir izvārījušies (pēc ~20 min), tos ņem ā...
  10. Kamēr vistu stilbiņi dzesējas, buljonam pievieno lauru lapas, maltos piparus, timiānu, buljona kubiņus (pēc garšas).
  11. Pakāpeniski liek klāt sagatavotos produktus - burkānus, kāpostus, ingvera sakni un ķiplokus.
    Pakāpeniski liek klāt sagatavotos produktus - burkānus, kāpo...
  12. Tikmēr atdzisušos vistu stilbiņus sadala sīkākos gabaliņos:
    Tikmēr atdzisušos vistu stilbiņus sadala sīkākos gabaliņos:
  13. Tos liek atpakaļ katlā, kā arī pievieno sagriezto papriku:
    Tos liek atpakaļ katlā, kā arī pievieno sagriezto papriku:
  14. Pēc pāris minūtēm kā pēdējo sastāvdaļu pievieno nūdeles (galvenais - nepārvārīt, bet skatīties pagatavošanas laiku uz paciņas, lai nesanāktu "putra"):
    Pēc pāris minūtēm kā pēdējo sastāvdaļu pievieno nūdeles (gal...
  15. Zupu vāra vēl tik ilgi, kamēr nūdeles gatavas.
  16. Pasniedz ar citronu!
    Pasniedz ar citronu!
  17. Labu apetīti!!!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas