Sāļais kliņģeris

2011. gada 9. marts
Foto: Zaika
Pagatavošana
160 min
1. Pagatavo rauga mīklu (var izmantot veikalā nopērkamo, gatavo)
Foto: Zaika
2. Sagatavo pildījumu - pannā apcep maltu gaļu ar sīpoliem, papriku, pipariem (maltiem), gaļas kopējo garšvielu vai vegetu, sāli.
Foto: Zaika
3. Izveltnē 2 garas, šauras plāksnes - vienā pilda olīves ar marinētiem gurķiem (sagrieztiem), majonēzi, kečupu) otru pilda ar iepriekš sacepto masu.
Foto: Zaika
4. Katrai plāksnei uzliek pildījumu, rūpīgi aizspiež mīklas maliņas kopā, lai tā cepšanās laikā neatveras. Iegūst divas garas desas, kuras jāsarullē kā pīni kopā un var veidot jebkādu kopējo formu- vai kā tradicionālo kliņģeri, vai ciparu, burtu vai riņķi.
5. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī (190 grādi), kamēr kliņģeris iegūst brūni zeltainu garoziņu. Īsi pirms beigām kliņģerim pārkaisa rīvētu sieru un sasmalcinātas olīves.

Lai labi garšo!
Uz augšu