Vista kung pao

2005. gada 5. maijs
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
60 min
1. Sagriez vistas filejas kumosa gabaliņos. Ieliec vistu un cieti maisiņā un labi sakrati.
2. Bļodā sakul olas baltumu un pievieno tam vistas gabaliņus. Samaisi. Atstāj ledusskapī 30 minūtes.
3. (Piezīme - ja nav cietes, šie nav pilnīgi nepieciešami soļi, bet ciete vistai dod zināmu kraukšķīgumu)
4. Vokā vai lielā pannā ielej 45 ml zemes riekstu eļļas. Uzkarsē to līdz brīdim, kad virs tās parādās migliņa, bet ne dūmi. Ieber tajā Indijas riekstus un NEPĀRTRAUKTI MAISOT cep tos, līdz tie ir gaiši un zeltaini. Ātri izņem tos no voka un nosusini uz papīra virtuves dvieļiem. Uzmanies - rieksti var vienā mirklī piedegt. Var arī lietot veikalā pērkamos jau grauzdētos Indijas riekstus, bet tie mēdz būt ļoti sālīti.
5. No jauna uzkarsē to pašu eļļu virs vidēji augstas uguns. Pievieno vistu un nepārtraukti maisot cep, līdz tā ir gaiši zeltaina. Izņem vistu no eļļas, nosusini uz papīra šķīvjiem vai virtuves dvieļiem un noliec malā.
6. Nomizo un smalki sakapā vai sarīvē ingvēru. Sakapā zaļos lociņus un pipariņus. Atceries, ka pipariņu patiesā "uguns" ir sēklās - ja vēlies maigāku ēdienu, tās izņem, bet šī procesa laikā sargies aizskart acis vai muti.
7. Tajā pašā eļļa cep ingvēru un lociņus, nepārtraukti maisot - vienu minūti. Pievieno pipariņus, Hoisin mērci, šeriju un sāli.
8. Pievieno vistu un maisi un cep vienu minūti.
9. Noņem voku no uguns.
10. Pievieno sesāma eļļu un cukuru. Kārtīgi izmaisi. Pievieno Indijas riekstus. Izmaisi vēlreiz.
11. Pasniedz ar vārītiem vai tvaikotiem rīsiem (var lietot Basmati vai Jasmine tipa rīsus)
12. Piezīmes: Hoisin mērce ir meklējama labos pārtikas veikalos Āzijas ēdienu nodaļā, šerijs atrodams labos vīna veikalos. Tāpat zemes riekstu eļļa un sesāma eļļa (angļu valodā attiecīgi peanut oil un sesame oil) meklējama labos veikalos.
13. Ja ēdiens pēc pagatavošanas šķiet sauss, pievieno vēl mazliet Hoisin mērces un mazliet šerija. Šis ēdiens ir ļoti ass, variē ar pipariņu daudzumu, ja no tā baidies.
Uz augšu